Vraag & Antwoord

Anders (internet)

websites niet te raadplegen

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Sommige websites geven problemen op mijn systeem. Bij het verder doorklikken op opties binnen de website blijft het systeem hangen en krijg ik links onderin de balk de mededeling [b:7fb8cb8300] (xx aantal items over) bezig met downloaden van ….. [/b:7fb8cb8300]en een paar sekonden later het bekende witte scherm met de melding dat de pagina niet is te bereiken. Als ik het meteen daarna opnieuw probeer kan ik de hele website niet meer bereiken en krijg ik meteen de melding dat de pagina niet te bereiken is. Als ik vervolgens andere websites bezoek en daarna weer naar de probleemwebsite ga, kan ik de probleemwebsite weer bereiken en begint het verhaal overnieuw. Op andere websites krijg ik links onder het gele driehoekje met uitroepteken en als ik dat open, lees ik een foutmelding met verschillende teksten, afhankelijk van de website. Of ik krijg de melding "gereed maar met fout op pagina". Ik kan overigens op de meeste websites normaal surfen zonder problemen. Ik werk met Windows XP professional SP2 en IE6 op een dual core systeem met 4 gB geheugen en 4 x 500 gB schijven in een raid5 configuratie. Het systeem is begin dit jaar in gebruik genomen, mijn vorige systeem vertoonde het probleem niet. Via een draadloze verbinding werkt een laptop zonder problemen op dezelfde modem en router. De internet instellingen van de laptop zijn identiek aan die van de desktop. Ik weet het niet meer. Iemand een idee??
 • Hoi ik zou eens beginnen met IE 7 te installeren en ook SP3. Daarna kijken of het probleem is opgelost, 8)
 • Ik denk niet dat daar de oplossing ligt. Mijn laptop draait ook onder SP2 en IE6 en is probleemloos, mijn vorige systeem ook. Verder ben ik toevallig deze week nog door de beheerder van een groot netwerk gewaarschuwd voor consequenties van installatie van IE7 en SP3 (die informatie had ik ook al op internet gevonden) zodat ik die installatie nog even laat zitten.
  Maar toch bedankt voor het meedenken.

  [quote:5452c80b8c="WIMMIENORTONXP"]Hoi ik zou eens beginnen met IE 7 te installeren en ook SP3. Daarna kijken of het probleem is opgelost, 8)[/quote:5452c80b8c]
 • Misschien dan de instellingen van je Anti Virus Software of je Firewall? :roll:
 • Heb je al eens uitgezocht of één of ander stukje malware/virussen niet de oorzaak van je probleem zou kunnen zijn, vermits het op de andere PC's niet voorkomt. Kan je altijd eens (laten) bekijken met een logje van HiJackThis ?
 • Zal ik ook doen, hoewel ik een dagelijks bijgewerkte Norman virusscanner actief heb en verder Windows Defender op de achtergrond draait en hardwarematige en softwarematige firewalls actief zijn. En één keer per maand gaat Hitman pro over het systeem heen.
  Dan begrijp ik overigens nog niet waarom vanaf de ene website honderden items in een sekonde worden gedownload en een andere website hier op blijft hangen.

  [quote:2e98c4a6dd="KAPE"]Heb je al eens uitgezocht of één of ander stukje malware/virussen niet de oorzaak van je probleem zou kunnen zijn, vermits het op de andere PC's niet voorkomt. Kan je altijd eens (laten) bekijken met een logje van HiJackThis ?[/quote:2e98c4a6dd]
 • Nog een leuke aanvulling: HitmanPro met de meeste opties ingeschakeld, Windows defender, Norman en SPYWAREfighter vinden geen van alle spyware op mijn systeem. Vervolgens twee "30 dagen gratis proberen" spyware programma´s van internet geplukt en die vinden allebei een andere Trojan maar kunnen die pas verwijderen als ik het programma koop. Daar geloof ik dus niks van, maar ik vind dat niet netjes. Overigens is mijn internetprobleem nog steeds niet opgelost. Wel is vreemd dat sommige sites de ene keer wel, en de andere keer niet werken. Ik begin toch mijn externe verbinding te verdenken.

  [quote:4e95604b45="polderbaan"]Zal ik ook doen, hoewel ik een dagelijks bijgewerkte Norman virusscanner actief heb en verder Windows Defender op de achtergrond draait en hardwarematige en softwarematige firewalls actief zijn. En één keer per maand gaat Hitman pro over het systeem heen.
  Dan begrijp ik overigens nog niet waarom vanaf de ene website honderden items in een sekonde worden gedownload en een andere website hier op blijft hangen.

  [quote:4e95604b45="KAPE"]Heb je al eens uitgezocht of één of ander stukje malware/virussen niet de oorzaak van je probleem zou kunnen zijn, vermits het op de andere PC's niet voorkomt. Kan je altijd eens (laten) bekijken met een logje van HiJackThis ?[/quote:4e95604b45][/quote:4e95604b45]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.