Vraag & Antwoord

Anders (internet)

veiling mycom

Anoniem
The Dragon
1 antwoord
 • Ik weet niet of dit hier hoort, of het uberhaupt bij een computerblad hoort, maar dat hoor ik wel.
  Het gaat mij om de veiling van mycom online. voor de duidelijkheid, ik heb geen klachten anders had ik wel direkt kontakt gelegd. Ik heb wel een aantal vragen die ik moeilijk kan voorleggen zonder beledigend te vookomen.
  Het volgende valt me op in de veiling:
  - de opgegeven nieuwe prijs (dat is zgnmd de winkelprijs, en tegelijk het maximum dat mensen kunnen bieden) is stelsematig te hoog, of hoger dan de nieuwe prijzen die mycom zelf hanteert. Dit is van psychologisch, en dus van marketingsbelang omdat het de indruk legt dat iedere prijs die men op een lager nivo bedingt is winst. In de praktijk is het vaak beter om de prijs op een normale wijze aan te schaffen bij mycom of elders. Men dan geniet van de volle garantie in plaats van de 3 maaanden die voor veilingsobjekten gelden.
  - dezelfde bieders komen telkens terug. Wat normaal zou zijn bij iedere veiling is gezien het vorige punt op z'n minst vreemd te noemen. Letten deze mensen nooit op de prijzen op het net? Wederverkopers kunnen ze niet zijn. wie zijn ze danwel? dit brengt me tot het laatste punt.
  - er wordt veel te hoog geboden op de veiling. als je erg goed oplet en erg geduldig bent kun je af en toe iets voor een goed prijsje op de kop tikken, maar het is voor iemand die, zoals ik, op de kleintjes let, meestal niet de moeite waard.
  Ondanks dit alles wordt blijkbaar alles verkocht, zonder meer een kommercieel sukses voor mycom. maar of het ethisch allemaal wel klopt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.