Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Na vijven geen LAN verbinding meer...

Anoniem
tomvdlee
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vreemd probleem. Vreemd, omdat ik al daaagen aan het zoeken en proberen ben, en zelfs de experts kunnen mij niet helpen.
  Ik heb:

  Tele2 modem beneden in de woonkamer.
  HP laptop draadloos in de woonkamer.
  Op zolder Dell PC met LAN verbinding via Eminent lichtnet adapters.

  Alles werkt perfect, tot ca 1700 uur, dan valt de LAN verbinding weg, geeft melding "geen of beperkte verbindingsmogelijkheden" de laptop beneden blijft perfect werken. De volgende dag is alles weer normaal.

  Tele2 kan mij niet verder helpen, de lijn is getest en OK. De lichtnet adapters en de kabels zijn getest en zijn OK.

  Wie het weet mag het zeggen, ik weet het nu echt niet meer, en begin zelfs enigszins wanhopig te worden. RaRa.

  Wie heeft de oplossing??

  Peter
 • Staat er ergens een kantoortijd optie aangevinkt, of daglicht optie, waarna de zaak standby of in spaarstand moet?
  Of misschien nog logischer: in de firewall van de router of van de pc? staat een tijdstip dat de verbinding verbroken moet worden na dat tijdstip (bedoeld om illegaal surfen na werktijd te voorkomen…)
 • Misschien inderdaad in de meterkast. Bijvoorbeeld dagstroom en dan overschakeling naar nachtstroom? :cry:
 • Kan het zijn dat er rond vijf uur iets wordt bijgeschakeld. Bijv verlichting met een dimmer?
  Je Lan loopt (als ik het tenminste goed begrijp) via je lichtnet. Het zou kunnen zijn dat iets op die groep zo veel storing veroorzaakt, dat je Lan-signaal daardoor wordt weggedrukt.
  Dat hoeft niet persé in huis te zijn, zou ook - hoewel niet erg waarschijnlijk - ergens in de straat kunnen zijn die op dezelfde fase zitten.
 • Als ik mijn laptop boven aansluit op de LAN kabel(en de draadloze verbinding uitschakel) werkt deze laptop BOVEN dus wel!
  Dus: het probleem moet in de PC zitten. Die kantoortijdeninstelling kan ik niet vinden, ergaat hier niets aan of uit om die tijd, en nachtstroom heb ik niet eens.

  Dank zover voor jullie meedenken, maar helaas is mijn probleem nog niet opgelost (zucht)…..

  Peter
 • Hallo

  Heb je misschien ook een draadloze router er tussen in zitten.

  Want dan zou kunnen dat er iemand bij u in de buurt s’vonds om ongeveer zijn computer aanzet.En dan zoekt die draadloze router automatisch de beste verbinding op.Als nu de computer even met een kabel verbind met de router,dan moet hij weer goed wezen.

  Boven heb ik een vaste computer staan (verbonden met een kabel met de draadloze router,en die werkt goedt)

  Beneden een draadloze laptop ( en die werk zo als ik hier boven heb beschreven.)

  Zit bij mij in de instelling van de router.

  Ik weet niet als je hier wat aan hebt.
 • [quote:b06ea32007="Tailly"]Als ik mijn laptop boven aansluit op de LAN kabel(en de draadloze verbinding uitschakel) werkt deze laptop BOVEN dus wel!
  Dus: het probleem moet in de PC zitten. Die kantoortijdeninstelling kan ik niet vinden, ergaat hier niets aan of uit om die tijd, en nachtstroom heb ik niet eens.

  Dank zover voor jullie meedenken, maar helaas is mijn probleem nog niet opgelost (zucht)…..

  Peter[/quote:b06ea32007]

  Het zit dus in de draadloze verbinding…..is mijn voorzichtige conclusie.
  Nou is dit niet écht een draadloze verbinding want er wordt gebruik gemaakt van het lichtnet. Dus denk ik dat je daar de storing moet zoeken.
  Kun je geen verband leggen tussen het moment waarop de storing voor het eerst optrad en iets wat er rond die tijde gebeurd is in relatie tot het lichtnet (boiler geinstalleerd / stereo geplaatst / zendamateur in de omgeving)?
 • Als de laptop het boven wel doet, zal het dus niet liggen aan de verbinding. Dus inderdaad zal denk ik de vaste pc de oorzaak zijn.

  Wat gebeurt er als je de pc opstart in "veilige modus met netwerk mogelijkheden" ? dan worden veel overbodige programma's uitgeschakeld en als hij het nu wel doet, weet je dus dat het een programma is die de boel blokkeerd.

  succes
 • Hallo Tailly

  Is het al op gelost de storing.

  Ben er wel benieuwd naar,wat de oorzaak was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord