Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL!Totaal vs UPC

Anoniem
Dutchbull79
14 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Na een aantal keren een advertentie in het blad te hebben zien staan van ADSL!Totaal, ben ik nu toch nieuwschierig geworden wat de voor en nadelen zijn ten opzichte van wat ik nu heb?

  Nu gebruik ik kabelinternet van UPC (Extreme) en via ADSL!totaal ga ik per maand E30,- besparen en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

  Maar voordat ik een abonnement ga afsluiten, wil ik graag de voor en tegens weten. Zijn er al mensen die van ADSL!Totaal gebruik maken, zo ja….hoe bevalt dat?

  Via de postcode-check heb ik vernomen dat ik geen BBNed kan gebruiken en dus bij KPN terecht kom….zitten daar nog voor en/of nadelen aan?

  Wat ik zoek is een betrouwbare, snelle internetverbinding (up en download) die niet om de zoveel tijd de verbinding kwijt is! Aangezien ik ook games online speel, is dat een absolute must!

  Nu heb ik 24Mbit download en 2,5 Mbit upload, ga ik daar veel verschil in merken, aangezien het met ADSL 20Mbit download en 1Mbit upload is?

  Zoals u merkt zit ik nog met best wat twijfels en hoop dat er mensen zijn die mij er meer over kunnen vertellen! Wil natuurlijk wel de goede keus maken en E30,- is mooi meegenomen, maar wil het stabiele en snelle internet wel behouden!

  Ik hoor de commentaren graag!!

  Alvast bedankt!

  p.s op de site van UPC kwam ik het onderstaande tegen, is dat verkooppraat of klopt dit verhaal?

  Is de snelheid van kabelinternet ook afhankelijk van de afstand tot de centrale?

  [i:cfdfb90e3a]Nee, [b:cfdfb90e3a]ten opzichte van ADSL [/b:cfdfb90e3a]heeft kabel internet een groot voordeel. Kabelinternet is een techniek die u de snelheid geeft die onafhankelijk is van een afstand tot de wijkcentrale. Met kabelinternet zit u direct op het Internet wat uw snelheid ten goede komt.[/i:cfdfb90e3a]
 • De besparing gaat je tegenvallen. Buiten bbned gebied heb je een toeslag van 8 euro. Ben je geen CT lid, dan komt er nog eens 5 euro bij. Nog steeds minder dan 30 euro, maar het verschil is kleiner.

  20Mbps is in de praktijk trager. Ik heb nu 8Mbps op 1500m van de centrale. Anderen zijn sneller, maar daar moet je dus een beetje geluk mee hebben.

  De verbinding is verder goed, geen klachten over. Ze reageren snel op vragen en problemen worden ook aangepakt. Ik had in het begin wat last van uitval bij een hogere snelheid. Nu dus niet supersnel maar wel betrouwbaar.

  Een mogelijk nadeel is wel de contractsduur. Je zit er een jaar aan vast. Bij eerdere verhuizing worden kosten in rekening gebracht.

  Zie ook:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=195354&highlight=adsl+totaal
 • Ik ga ook verhuizen :D , vandaar dat ik nu kijk wat de beste mogelijkheid is.

  Heb bij UPC een snelheid van 24mbit, maar vraag mij af of je het verschil gaat merken, aangezien je van een kabel nu naar een telefoonlijn gaat. Bij bbnet een test gedaan en daar geeft hij qua afstand aan: De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 669 meter. Weet niet of dat goed of slecht is?

  Daarbij komt ook nog dat ik er nog niet uit ben of ik tv van UPC wil behouden.

  Tv, telefoon en internet van UPC ben ik nu E95,- voor kwijt per maand. Als ik ADSL van C!T neem voor E 18.95 (ben lid), dan komen daar nog eens E10,- voor de ADSL lijn bij (heb nu geen vaste lijn) en eenmalige kosten van 72.50.

  [b:2916736a5e]Voor de duidelijkheid:[/b:2916736a5e]

  Bij UPC betaal ik nu:

  Internet: E60,- p/m

  Standaard Radio/TV: E16,37 p/m

  Digitale TV: E18,- p/m (2 digitale ontvangers)

  Dat is bij elkaar: E 94,37 p/m

  Daarbij komt ook nog dat ik eraan zit te denken om tv via de schotel te nemen. Heb alleen geen idee wat ik daarvoor moet gaan betalen, omdat ik nog niet weet bij wie ik daarvoor het beste kan zijn???

  Als ik de C!T ADSL neem, betaal ik:

  Internet: E18.95

  KPN: E9.40

  En dan e.v.t. de aanschaf van de schotel en het abonnement (weet nog niet wat dat gaat kosten.

  Wat zouden jullie mij adviseren?

  Alles bij UPC te houden of gaan switchen?

  Hoop dat het nog allemaal duidelijk is trouwens :D
 • Een schotel en ontvanger heb je vanaf een euro of 200. Je hebt dan nog een canaldigitaal smartcard nodig van een euro of 75. Zonder abonnement kun je dan de belangrijkste zenders al ontvangen. Voor 5 euro per maand heb je ongeveer hetzelfde standaardpakket als op de kabel.

  Die afstand is heel aardig, een stuk beter dan hier. Zit je sowieso wel boven de 12mbps.

  Je kunt ook zo'n totaalpakket nemen bij upc. Bellen, tv en 10Mbps internet voor 39 euro per maand. Goedkoper dan ziggo hier.
 • En ga je dan het verschil merken van 24mbit of 16mbit, vooral met online gamen?

  Wat zou je mij adviseren?

  Een totaalpakket bij UPC of internet van C!T en een schotel?

  Bedankt voor je hulp trouwens Gerben!
 • Gamen is meer afhankelijk van de latency dan de bandbreedte. In het algemeen is dat bij adsl wel beter.

  Die beslissing is meer aan jou. Aan elke oplossing zitten haken en ogen.
 • Volgens de site komt er in de toekomst wel Telefonie dmv VOIP bij ADSL!Totaal. Mischien een optie om daarop te wachten en in de tussentijd een abonnement dat je maandelijks kan opzeggen, bijvoorbeeld Alice.
 • Als je toch KPN moet betalen neem je belbudget voor een 10-tje, heb een draadje voor ASDL en meteen een telefoonnummer. Uitbellen doe je dan via ADSL VOIP, zoals Voipbuster, kost me 2.70 per maand.. 300 minuten vast-vast vrij per week. Als je een goed modem hebt zoals bij Telfort zitten er al 2 VOIP aansluitingen op. Of dat bij HCCNet ook zo is, ff checken.
  Ligt internet eruit kun je altijd bellen of gebeld worden op vast…
  Voor TV zou je ook nog digitenne kunnen overwegen?
 • We hoeven geen vaste telefoon, alleen internet zou dan via de adsl lijn gaan. Vandaar dat ik het jammer vind, dat ik voor internet een KPN lijn moet hebben.

  Dacht dat het voordeliger zou zijn om UPC eruit te doen en een schotel aan te schaffen en dan internet via C!T, maar volgens mij scheelt het niet veel met UPC:

  KPN lijn E 10,-
  C!T 30,-
  Canal Digital E25,- (Entertainment-pakket)
  Aanschaf schotel E? (eenmalig)
  Aanschaf ontvanger E? (eenmalig)
  Aanschaf LNB ontvangers E? (eenmalig)

  Vind het een lastige beslissing, plus het feit dat als ik een abbo afsluit, we er weer minimaal een jaar aan vastzitten!
 • Hoe kan je bij BBNED een test doen met afstand tot de centrale als je zegt dat BBNED er niet zit? Dat begrijp ik niet helemaal.
 • [quote:a6a05e4942="arjant2"]Hoe kan je bij BBNED een test doen met afstand tot de centrale als je zegt dat BBNED er niet zit? Dat begrijp ik niet helemaal.[/quote:a6a05e4942]

  ADSL is beschikbaar.
  Linesharing is beschikbaar.
  Dit is een bitstream locatie. Dit betekent dat niet alle BBned producten op deze locatie leverbaar zijn.


  Centrale: Bbg
  Locatie: Beekbergen
  De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 669 meter.

  Dat geeft de test aan.
 • Dat is geen test, maar gewoon een database, met postcodes, centrales etc.
 • [quote:95c631e002="Dutchbull79"]We hoeven geen vaste telefoon, alleen internet zou dan via de adsl lijn gaan. Vandaar dat ik het jammer vind, dat ik voor internet een KPN lijn moet hebben.

  Dacht dat het voordeliger zou zijn om UPC eruit te doen en een schotel aan te schaffen en dan internet via C!T, maar volgens mij scheelt het niet veel met UPC:

  KPN lijn E 10,-
  C!T 30,-
  Canal Digital E25,- (Entertainment-pakket)
  Aanschaf schotel E? (eenmalig)
  Aanschaf ontvanger E? (eenmalig)
  Aanschaf LNB ontvangers E? (eenmalig)

  Vind het een lastige beslissing, plus het feit dat als ik een abbo afsluit, we er weer minimaal een jaar aan vastzitten![/quote:95c631e002]Digitenne NOK?
  Een vergelijk: http://www.digitelevisie.nl/
  Helpt dat?
  Trouwens Telfort kost ca 24 euro ipv 30 voor C!T…. als je dan toch een goedkopere keuze wilt maken….
 • En Alice kost maar 19,90 voor 20 Mbit en 29,90 inclusief bellen naar vaste nummers. Bovendien zit je niet vast aan een contract en kan je per maand opzeggen. (heb het overigens niet zelf).
  http://www.alice.nl/producten/vergelijk
  Als je daar nog Digitenne van KPN bij neemt ben je voor 7,50 per maand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.