Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ICQ en firewalls

Anoniem
Francisko
11 antwoorden
 • Ik maak gebruik van kabel internet (chello). Ik zou graag ICQ willen gebruiken op mijn client PC via de PC met de kabel aansluiting en de firewall (de server PC). Dit levert bij mij problemen op als ik Proxy+ of WinProxy gebruik. De handleiding zegt dat ik via SOCKS5 ICQ moet kunnen gebruiken.
  Ik constateer dat het pingen naar een extern IP-adres op de client PC niet werkt terwijl email (inclusief relaying) en internet wel werkt. Is dit een probleem met Windows? ICQ? WinProxy? of iets anders? Weet iemand waar ik moet zoeken?

  De client PC draait op Win98. De server PC gebruik ik met Windows 2000 of Windows 98.

 • Waarschijnlijk heb je de poort voor icq dicht zitten in je firewall. Je kan ook hier even kijken (als je dat nog niet gedaan had) http://www.icq.com/icqtour/firewall/index.html

  [This message has been edited by Error404 (edited 13-10-2000).]

 • Waar je even op moet letten is dat, om SOCKS5 goed te kunnen gebruiken, je een DNS server moet instellen op je lokale netwerkje. Meestal kun je daar je proxy server voor gebruiken.

  Dus de client die je nu voor ICQ wilt gebruiken als DNS server het IP adres van je proxy geven.

  Pingen zal je normaal niet lukken omdat dat soort requests niet geroute worden door je proxy, maar dat is dus geen probleem.

  HTH

 • Noch met ICQ met firewall (wel even aanvinken) noch tesamen met proxy had ik in Windows 98 scnd enige last. Nu toch nog lekkerder zonder proxy.
  Zit het niet in het andere progje dat je gebruikt
 • Bedankt voor jullie reacties. Tot nog toe gebruik ik ICQ99b via een eenvoudige linux server. De status kan ik daarmee zien/wijzigen verder ben ik in staat messages te versturen. Als ik Windows in combinatie met een firewall/proxy als server gebruik loopt het niet lekker. In sommige gevallen geeft de check firewall/proxy instellingen succes waarna het op dat moment lijkt te werken. Start ik ICQ opnieuw weerop, dan werkt het niet. Gebruik van ICQ op de server PC is geen probleem, maar dat is voor mij geen praktische werksituatie.

  Ik heb de timer nu van 30 seconden op 60 gezet. Verder heb ik in de server lijst icq.mirabilis.com poort 4000 toegevoegd. Hier had ik een tweetal DNS nummers staan van mirabilis. Ik weet niet of dat nu nog nodig is.

  De betekenis van de instelling "Socks External Host IP" wordt mij niet duidelijk (de handleiding gaat er ook niet echt op in). Ik ga ervan uit dat ik mijn server IP adres moet invullen. Overigens maakt het bij mij niet uit wat ik hier invul (afgaande op de firewall/proxy check).

 • Met de zojuist genoemde instellingen lijkt het beter te gaan dus het zou kunnen liggen aan de ICQ server naam en de timeout. Ik ben benieuwd of het goed blijft werken. Nogmaals bedankt voor de tips.
 • Er is toch wat anders aan de hand. Ik heb zojuist ICQ2000b proberen te installeren op Win2000. Dit lijkt op het eerste gezicht goed te gaan. Als ik ICQ wil gebruiken zegt het programma dat ik teveel verbindingen heb gemaakt en dat ik een paar minuten moet wachten. Deze melding kan ik niet echt vatten maar sluit wel aan bij mijn problemen met ICQ99b: In eerste instantie werkt ICQ, maar op een gegeven moment meldt ICQ dat die geen verbinding kan opzetten.

  Weet iemand hier meer over?

 • De laatste versie van icq zit vol bugs en het is sterk af te raden deze te gebruiken.
  :grin:
 • [quote:c11b96ac9d]
  Op 26-01-2002 14:40, schreef Francisko:
  De laatste versie van icq zit vol bugs en het is sterk af te raden deze te gebruiken.
  :grin:
  [/quote:c11b96ac9d]

  ik gebruik het al tijden (2001b) en heb nog nergens last mee gehad, welke bugs heb jij het over?
 • Lees de forums maar op http://www.icq.com.
  ICQ was vroeger goed, maar nu alleen maar ellende.
 • Ik bedoel de boards………..
  http://www.chip.de heeft ook commentaar.
  Trouwens blijkt uit de vele snel opvolgende updates van icq wel dat het een buggy produkt is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.