Vraag & Antwoord

Anders (internet)

webmail opschonen met pop3 client oid?

Anoniem
helicop
8 antwoorden
 • Mijn mailbox van de universiteit zit 98% vol het probleem is dat ik 71 paginas aan mail heb met in totaal ong 1100 emails. Hiervan zijn er een aantal met een bijlage van 2-3 mb wat op de 25 MB ruimte nogal een impact heeft. Helaas gebruikt men squirrelmail wat belachelijk weinig zoekopties heeft.

  Is er een manier te bedenken om met outlook oid aan de slag te gaan en zo de mails op afstad te deleten? HEt mailsysteem is namelijk ook enorm traag (echt 5 seconde wachten voor een page om te laden).
 • Met mailwasher kun je alleen de headers downloaden, en de mail op de server deleten.

  http://www.mailwasher.net/
 • Kan je bij je mail via een IMAP server? Dan kan je het via Outlook of Outlook Express doen. Hij syncroniseerd dan je mailbox.
 • Thanks ik ga mailwasher even proberen, imap geen idee :? .

  edit: wordt problematisch mailwasher wil ook pop3/imap:(.
 • Je kunt in Squirrelmail toch alle mail in één keer laten listen door in kop van de pagina te kiezen voor "show all"?
  Als je dan ook nog eens "Toggle all" klikt is alles gemarkeerd en kun je in één klap alles deleten.
  Wil je dat niet, dan zou je na "Toggle all" handmatig naar beneden kunne scrollen en die items die je niet kwijt wilt "unchecken" alvorens te deleten.
  Zo heb je in elk geval minder last van de lange laadtijd per pagina.
  Overigens moet dat aan server/verbinding liggen. Ik werk ook met Squirrel op mijn mailserver en dat gaat filtsend hoewel daar wel eens 'íets' meer dan 25 MB op staat.
 • [quote:1b44d20a2c="helicop"]Je kunt in Squirrelmail toch alle mail in één keer laten listen door in kop van de pagina te kiezen voor "show all"?
  Als je dan ook nog eens "Toggle all" klikt is alles gemarkeerd en kun je in één klap alles deleten.
  Wil je dat niet, dan zou je na "Toggle all" handmatig naar beneden kunne scrollen en die items die je niet kwijt wilt "unchecken" alvorens te deleten.
  Zo heb je in elk geval minder last van de lange laadtijd per pagina.
  Overigens moet dat aan server/verbinding liggen. Ik werk ook met Squirrel op mijn mailserver en dat gaat filtsend hoewel daar wel eens 'íets' meer dan 25 MB op staat.[/quote:1b44d20a2c]
  Probleem is dat ik niet al mijn mail kwijt wil en squirrelmail niet laat zien hoe groot de mail is. Het is namelijk de meest waardeloze email client ooit :? . Zal idd vast aan de server liggen, waars staat het op 1 server voor 30.000 man…

  Wel bedankt voor de tip, ik check nu de mails met een +:).
 • ik zet elk jaar mijn 1500-1800 mails lokaal met een backup ergens anders….
  Bij Outlook maak ik daar een personal folder aan en sleep vervolgens mijn mail daar heen…. en maak dus meteen een backup (voor elders…).

  Voordeel is dat je de mail op de server acceptabel houdt en weinig tijd kwijt bent met uitzoeken…. en met de seach optie van Outlook kan ik altijd alles terug vinden.
  de project sub mail mappen die ik nooit wil missen blijven altijd op de server staan, ook al zijn ze jaren oud…

  Ik gebruik de auto archive niet…. gewoon even zelf een lege pst maken en aankoppelen aan Outlook en gaan met die banaan (mail overzetten)…..

  PS: kan Outlook jouw mail importeren? Anders even via een omweg.
  Of een ander geschikt programma die hetzelfde of beter kan….
 • Ik heb de support gemaild, nog geen reactie op, maar ik verwacht het niet. Kan namelijk instellen dat mij email wordt doorgestuurd naar een anders adres dus waars dupliceerd hij het gewoon.

  Idd voor mn "normale" mail download ik alles met outlook met leave on server en dan delete hij automatisch mails ouder dan 10 dagen.

  Even afwachten wat de support te melden heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.