Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Computer vervangt defecte pc, LAN kabel aansl. en dan?

Anoniem
gertcor
4 antwoorden
 • De 5 jaar oude computer van een kennis doet het niet meer, ik kan dus geen oude instellingen opschrijven om over nemen.
  Als vervanger heb ik voor die kennis een 3 jaar oude pc die op een school dienst heeft gedaan. Windows XP prof SP3 Pentium 4 1,70 Mhz
  Met I.E.7 en O.E.6 een netwerkkaart en aan de achterzijde een LAN aansluiting.
  Als ik op deze pc de LAN kabel inplug, die momenteel in de oude pc zit, en een account aanmaak met UPC gebruikersnaam en wachtwoord is dat dan voldoende of moeten er nog andere instellingen worden ingevuld?
  Het is de bedoeling dat e.e.a. op vrijdag 23 januari gaat plaats vinden maar het kan geen kwaad om nu alvast bij jullie te informeren waar ik op moet letten. Dan zit je straks niet gelijk in de zenuwen als het niet werkt.
  Dank voor uw medewerking!

  [Aanvulling] de oude pc heeft tot z'n laatste snik goed gewerkt met het internet. Inmiddels alwel AVG free geinstalleerd en Windows firewall aangezet.
 • als de modem/router goed is ingesteld kan je volstaan met netwerkkabel in de pc te pluggen, en zou je verbinding moeten hebben.
  het kan natuurlijk wél dat die pc op die school in een netwerk draaide en allerlei instellingen daarvoor moet dorlopen waardoor het allemaal niet lukt. maar dat weet dan de pc-helper van die school wel….
  als het werkt kan je inderdaad meteen beginnen de accountgegevens voor de mail in te voeren. brief van upc erbij, en dan is ook dat zo gepiept.
 • Bedankt derkdejong voor je antwoord; ter verduidelijking:

  De pc was door de systeembeheerder van de school helemaal opgeschoond er stond alleen het besturingssysteem op en verder niets anders. Bij mij thuis heb ik die pc op mijn ADSL verbinding van XS4ALL aangesloten, wat instellingen gemaakt en Windows laten updaten en nog een paar tools er op gezet.
  In de nieuwe situatie wordt dus de LAN kabel uit de defecte pc gehaald, die in de huiskamer staat, en ingeplugd in de "nieuwe" pc. Via de router is er alleen nog een draadloze verbinding naar een pc op de verdieping voor de dochter. Nogmaals beide pc's werkten goed en op de draadloze kan momenteel gewoon worden ge-internet.
 • dan mag het geen probleem zijn!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.