Vraag & Antwoord

Anders (internet)

anoniem surfen

Anoniem
tomvdlee
8 antwoorden
 • hallo,

  bij mij op school zijn nu alle sites geblockeerd, dit is niet alleen vervelend maar ook onhandig… We kunnen niet eens meer op hotmail, en we hebben geen mailaccount op school. Ook bij het zoeken van informatie voor bepaalde vakken is zeer beperkt. En om dan altijd een USB mee te nemen en alle informatie thuis te doen, heeft ook niet veel zin. Want dan zit ik dus eigenlijk voor niks op school op dat moment….

  mijn vraag is, hoe kan ik op school toch mijn mail lezen en weer alle sites met informatie lezen? ik weet dat er proxy servers zijn, maar ik heb het hele internet afgezocht. En minstens 100 proxy servers gevonden maar ook die zijn allemaal geblockeerd.
  is er een andere manier om meer toegang te krijgen tot sites? En is het moeilijk zelf een proxy server op te richten?

  bij voorbaat dank,

  alex
 • Euhm waarom denk je dat men een en andere afgesloten heeft? Omdat men wil dat je hiervoor de infrastructuur van je school niet gebruikt. :evil:
 • dat snap ik…. maar ze beletten mij om mijn werk op school te doen. op school kan ik nu helemaal niks doen omdat ik het niet naar huis kan sturen en ik kan maar zeer beperkt informatie zoeken. Dit komt allemaal door de mensen die het internet misbruiken…. maar ik moet dus nu een paar uur per week meer thuis doen omdat we toch veel via de computer moeten inleveren….

  hopelijk is er iemand die wel antwoord wil geven?
 • [quote:c767e603ec="amg"]… Dit komt allemaal door de mensen die het internet misbruiken…. [/quote:c767e603ec]
  En hoe wil je het omzeilen van security regels dan noemen?
 • Als jij met goede redenen kan aangeven dat een bepaalde site noodzakelijk is voor het doen van schoolwerk, dan denk ik dat men best bereid is de blokkering op te heffen. De beschikking over een mailaccount voor het inleveren van opdrachten is hier een goed voorbeeld van.

  Waarschijnlijk bereik je meer met een net verzoek aan ICT/schoolleiding (evt. met mede-leerlingen) dan met het omzeilen van de beveiliging, kan me namelijk goed voorstellen dat het omzeilen van de beveiliging gevolgen heeft als je betrapt wordt.
 • ey, werkt een portable browser misschien niet? die kan je opstarten vanaf je usb stick. Msschien dat je daarmee verder komt op computers met te strenge beveiliging.
 • [quote:79a4678140="klokkie1984"]ey, werkt een portable browser misschien niet? die kan je opstarten vanaf je usb stick. Msschien dat je daarmee verder komt op computers met te strenge beveiliging.[/quote:79a4678140]

  Dat zal niet werken, het netwerk is beveiligd niet de browser.
 • Ook als het gaat om bepaalde sites die je wel/nietmag bezoeken? noujah, helaas, dan is een tripje naar de ICT sneller gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.