Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Alternatieve providers televisie/internet

Anoniem
Anjo
15 antwoorden
 • "Vroegah" hadden we @Home als internet en televisieleverancier, in 3 jaar tijd 1x een storing mee gehad. Mooi werk dus. Tegenwoordig is @Home gefuseerd met enkele anderen tot Ziggo en hoewel ik in eerste instantie al die klachten niet begreep, begon na enkele maanden het gezeur: wegvallende verbindingen, 3 dagen geen televisie, radio en internet gehad hebben, een helpdesk waar ze maar besluiten dat het zo druk is dat je te lang moet wachten *verbinding verbroken*, etc. Nu is inmiddels radio en tv weer stabiel, maar ligt minimaal 1x per week nog steeds het internet een tijdje eruit. Vaak maar een kwartiertje ofzo, maar zó irritant…

  Mijn vriendin is inmiddels (o.a. om soortgelijke redenen) al voor internet en telefoon overgestapt naar Telfort, maar voor televisie zit ze nog steeds bij Ziggo. Nu gaat het echter continu mis met afschrijvingen (machtiging maar ingetrokken) en volgens de bankmedewerker schijnt het gewoon iedere dag wel een keer voor te komen dat mensen langskomen omdat Ziggo fouten heeft gemaakt bij de afschrijvingen.

  Jullie zullen dus begrijpen dat ik mijn buik vol heb van Ziggo. Liefst zou ik in één keer overstappen op een alternatief zodat ik van heel dat Ziggo-gezeur af ben. Meest voor de hand liggend is KPN, maar die heeft als groot nadeel dat BBC 1 en 2 niet in hun pakket zit, waar ik toch wel minimaal 1-2 keer per week naar kijk. Verder googlen bracht me Caiway, maar gebruikerservaringen daarover lijken ook niet al te positief.

  Ik ben dus benieuwd naar wat mensen hier zoal hebben voor als provider. Daarbij gaat het me met name om internet en televisie, een vaste telefoon heb ik toch niet.

  PS: Ik woon in Tilburg (Noord Brabant, Nederland)
 • U zegt dat KPN BBC1 en BBC2 in hun pakket hebben waar U toch 1 a 2 keer per week naar kijkt dan is KPN toch een goede optie? :)
 • Ons aller vijand UPC?

  Heb het nu bijna 10 jaar en zelden problemen, in het begin soms maar nu niet meer.

  Weet alleen niet hoe het zit met het vrijgeven van de kabelnetwerken en ze ook daar kunnen leveren.
 • Ik heb nu 5 jaar UPC en zelden problemen. :P Maar ik weet niet of UPC ook in de vraagsteller zijn postcode te verkrijgen is.
 • [quote:57640e814d="The Dragon"]U zegt dat KPN BBC1 en BBC2 in hun pakket hebben waar U toch 1 a 2 keer per week naar kijkt dan is KPN toch een goede optie? :)[/quote:57640e814d]Jaja, goed gezien. ;) Foutje dus, ga het aanpassen.
 • UPC is bij ons niet leverbaar, daarnaast heb ik van vroegeruit (toen ik nog bij mijn ouders woonde, in Tiel) weinig goede ervaringen met UPC. Wachttijden van drie kwartier bij storingen komen direct in mijn geheugen naar boven.
 • UPC is tegenwoordig een hele goed leverancier, inmiddels 4 jaar tevreden klant, storingen worden snel verholpen en helpdesk is erg vriendelijk. Alleen zal idd niet beschikbaar zijn in Tilburg :(.

  Ga in ieder geval niet voor Tele2 ofzo, want die leveren echt bagger. Heb dit al meerdere malen gezien bij vrienden, slecht en stotterend beeld is daar gewoon normaal blijkbaar.

  Digitenne van de KPN kan een oplossing zijn, als je niet te dicht langst de weg woont :)
 • [quote:42a7eac072="Phaldmmor"]Digitenne van de KPN kan een oplossing zijn, als je niet te dicht langst de weg woont :)[/quote:42a7eac072]

  Digitenne is dus geen optie, want daar zit de BBC niet in het pakket… Ik ben bang dat je voor wat betreft televisie vast zit aan de enige aanbieder op de kabel in jouw postcodegebied, of Digitenne… Kabelnetwerken worden niet vrij gegeven voor andere aanbieders, je kan dus niet zomaar overstappen naar UPC als je dat zou willen.

  Ik woon zelf in Utrecht, waar we ook Ziggo hebben (was Casema). Zo lang je alleen maar analoge televisie van ze afneemt is er niks aan de hand. De overgang naar Ziggo hebben we niet eens gemerkt en storingen hebben we in jaren niet gehad… Digitale TV gaat wat moeizamer hoor ik van de buren, maar is nog goed te doen. Internet en telefonie is inderdaad drama, maar gelukkig zijn daar wel veel goede alternatieven voor.
 • Ehm, ik heb Digitenne, en daar heb ik gewoon BBC1 en BBC2 in zitten. Ik kijk er nu naar (natuurlijk even dubbelgechecked).

  Dus tjah …

  Wat ik persoonlijk heel storend vind, is dat er geen Duitse zenders op zitten. Als ik dat zou willen, moet ik inderdaad Ziggo nemen, daar UPC niet op mijn adres beschikbaar is. Maar dat weiger ik ten top.

  Internet heb ik via Wanadoo/Orange/Online (wordt gek van die naamsveranderingen). Heb ik al bijna 5 jaar, en het heeft er nog niet 1 keer uitgelegen.

  Daarnaast heb ik een glasvezellijntje lopen van het bedrijf dat naast mijn flat staat ;) (eigenaar is familie). Echter kan ik die enkel in het weekend op zondag gebruiken (meh).

  Maar goed ;) ..

  O, de telefoon heb ik ook via mijn internetprovider. Betaal 30€ in de maand, en daarvoor heb ik 'tot' 20mbit adsl, wat op bijna 18mbit binnen komt wandelen, lijnhuur en onbeperkt bellen naar vaste nummers in NL met een eenmalig starttarief van 4ct per gesprek. Mijn belkosten zijn met 87% omlaag gegaan.
 • [quote:5f049755ed="MReLecTro"]Ehm, ik heb Digitenne, en daar heb ik gewoon BBC1 en BBC2 in zitten. Ik kijk er nu naar (natuurlijk even dubbelgechecked).[/quote:5f049755ed]Hee, da's interessant. Als ik namelijk kijk naar de infopagina (zelf even op zenderpakket klikken, valt niet rechtstreeks naar te linken) dan staat er alleen BBC Prime genoemd. Dat doet mij afvragen of er misschien meer niet klopt aan die tabel?
  [quote:5f049755ed="MReLecTro"]Wat ik persoonlijk heel storend vind, is dat er geen Duitse zenders op zitten.[/quote:5f049755ed]Tsja, behalve "bratwurst und currywurst mit bier bitte" kom ik toch niet in het Duits, dus daar maak ik me niet druk over. ;)
 • Ik zie via Google dat er mogelijk nog een alternatief is :
  http://www.bit-tilburg.nl/

  Het lijkt meer op scholen en bedrijven-terreinen gericht, want de site is niet echt duidelijk wie of wat dat aan particulieren levert op wat referenties naar woningcorporaties na.

  // –
  UPC vind ik zelf niet (meer) zo goed. Ik heb regelmatig last van stotterend beeld (net zoiets alsof je met 10 frames per seconden een spel speelt … ).
  En dat bij het 'gewone' analoge tv.

  Ik vraag me dan ook af of dit niet gewoon een gevolg is van al de aandacht die die zogenaamd 'digitale tv' tegenwoordig krijgt.

  Best balen dat er buiten internet om geen degelijke alternatieven voor tv zijn.
  KPN is wel erg magertjes als ik die website zo bekijk.

  Overigens zou je je voor radio ook kunnen kijken naar radio via internet (oftewel podcasts en streaming audio) Alleen vraag ik me af wat de gevolgen voor het bandbreedte-verbruik zullen zijn als je dat serieus gaat gebruiken.
 • Voor andere TV paketten, Als je kpn totala pakket neemt, met interactieve TV, en dus geen digitenne, heb je keuze uit BBC world en BBC prime. dat zit in 1 pakket met telefoon en adsl. heb je alles in 1 van 1 leverancier.

  verder qua TV kan je ook denken aan sateliet. Ik heb er zelf weinig ervaring mee, maar opzich zijn het best goed, en goedkoop te zijn.

  succes
 • Geen enkel alternatief zal je BBC1 en BBC2 aanbieden. Kabel maatschappijen hebben hier een historische afspraak over. Aan nieuwe aanbieders geeft de BBC de netten 1 en 2 niet door. Wel Prime en World. Ik heb ook Ziggo (analoge TV) maar door alle spookverhalen op internet en van kenissen blijft het alleen bij de analoge TV van Ziggo. Dat gaat goed, beeldkwaliteit vind ik ook goed.
  Mischien is een schotel wat voor je, als je BBC1 en BBC2 besluit niet te willen. Heeft erg goede beeldkwaliteit. Heeft ook BBC HD.
 • [quote:4aa317e059="klokkie1984"]Voor andere TV paketten, Als je kpn totala pakket neemt, met interactieve TV, en dus geen digitenne, heb je keuze uit BBC world en BBC prime. dat zit in 1 pakket met telefoon en adsl. heb je alles in 1 van 1 leverancier.

  verder qua TV kan je ook denken aan sateliet. Ik heb er zelf weinig ervaring mee, maar opzich zijn het best goed, en goedkoop te zijn.

  succes[/quote:4aa317e059]

  Dude,

  mijn broer wacht al 2,5jr op interactieve tv. hij had alles van KPN, maar heeft nu de knoop doorgehakt, en heeft alles bij KPN opgezegd. Digitenne nog niet trouwens.

  Interactieve TV .. dit zou begin 2007 beschikbaar zijn in heel twente, salland en een deel van Gelderland. Eerst heel veel mensen trekken en beloftes doen. Dat kennen we allemaal, dat doet elk bedrijf. Als het dan een half jaar uitloopt, goed dat is te overzien en doen we helemaal niet moeilijk over. Maar 2,5 jaar ?

  Maar goed, verder kun je niet fijn gamen met een KPN all-in one internet/act-tv abo. Ik game zelf heel vaak op amerikaanse servers. Als ik dat bij mijn broer deed, had ik altijd een ping van boven de 300 (bij mij zelf thuis onder de 120). Bij mijn vader, wier IPB (internet plus bellen) genoeg acht voor zijn eigen gebruik, is het helemaal erg.

  Nee, laat mij maar bij Wanadoo/Orange/Online blijven als het om internet gaat.

  Maar inderdaad, een schotel zat ik ook al aan te denken.
 • Ja Er komen altijs wel slechte verhalen boven van een provider, vrienden van mij hebben het aangevraagd en ook snel gekregen en zijn er best blij mee.

  Maar wat je zegt over alle gecombineerd epaketen, ze vreten allemaal bandbreedte, dus als je nieuwsgroepen op volle snleheid zet, komt het volgens mij nog wel eens voor de de tv wat meer ruis gaat geven.

  en nog een ding, als je vor iest anders dan kabel gaat, heb je voor elke TV een apparte decoder nodig. dit kan ook best een gedoe zijn.

  succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.