Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Invoegtoepassing: Windows Media Player

Anoniem
lion
4 antwoorden
 • Op zoek naar een hotel voor "even eruit", stuitte ik op de website van een hotel waar wij lang geleden al eens gast waren.
  Vanaf de indexpagina wordt de bezoeker er bovenin op geattendeerd dat er een invoegtoepassing uitgevoerd wil worden: Windows Media Player. Het bekende verhaal: klik hier als je dit wil uitvoeren…
  1) Systemen (XP Pro / XP Home, beide IE7) trekken zich hier geen bal van aan, zodat ook zonder interactie van de gebruiker WMP wordt geopend (met wat vogelgeluiden).
  2) Sinds wanneer is WMP een "invoegtoepassing"? Staat niet als zodanig vermeld in het IE menu.

  Op zich is er niets schokkends aan de hand, het betreft een absoluut bonafide bedrijf en dito website, maar heeft iemand een verklaring voor het feit dat WMP opgestart wordt zonder toestemming?
 • ja, ze willen graag dat je een mp3 afspeeld, genaamd vogel.mp3. Daarom wordt er Of gevraagd om het bestand te downlaoden, Of direct afgespeeld.

  beetje vreemde constructie maargoed
 • Het laatste is dus het geval.
  Maar wat ik vreemd blijf vinden, is dat er de vraag komt vanuit het systeem (browser, IE7) of je die invoegtoepassing toe wilt staan, om 'm vervolgens zonder verdere actie van de gebruiker domweg te openen…. :?
 • Dat is inderdaad vaag. ik gebruik firefox, en die vroeg of ik de mp3 file wou openen. wellicht bedoeld IE7 daarhetzelfde mee, invoegtoepassing hetzelfde als mediafile afspelen. maar blijft beetje krom

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.