Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Problemen met verbinden draadloos internet

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Ik heb sinds gisteren een probleem met draadloos verbinden van het internet thuis ADSL van KPN). Wanneer ik de verbindingen laat weergeven en onze eigen internetverbinding wil laten verbinden duurt het heel lang en daarna geeft de pc weer dat er geen verbinding kan worden gemaakt.

  Even kort hoe het gisteren ging…Ik zat gisteravond op internet wat te kijken en toen ik de stekker uit het stopcontact haalde was ineens de verbinding weg (ik weet niet of dit toeval is, maar dat heb ik wel vaker). Maar als ik dan normaal de stekker weer erin steek doet ie het weer, alleen gisteren niet. Nou was gistermiddag het internet ook even weg en ’s avonds deed hij het weer.
  Nu weet ik dus niet of het aan onze verbinding ligt, aan mijn laptop of wat anders?

  Ik heb ook een keer geprobeerd handmatig verbinding te maken door het wachtwoord weer in te voeren maar dit lukte ook niet.

  Kan iemand me helpen?
 • tja, stekkers uit het stopcontact halen….. :wink:
  probeer eens het volgende:
  - zet pc uit (geen slaapstand!)
  - zet modem/router uit (bij ontbreken van aan/uitknop: stekker eruit)
  - start modem/router op (heb je een losse modem + losse router dan eerst modem helemaal laten opstarten) en laat hem helemaal opstarten
  - pas dan zet je de pc aan

  helpt dat niet dan komt het uitvallen wellicht omdat in je buurt iemand anders ook is gaan draadlozen en nu op hetzelfde kanaal zit als jij.
  dan ga je (zie de handleiding) de interface van de router in en experimenteer je wat met de kanaalinstellingen.
 • Allereerst over de stekker, dat was de stekker van de laptop, niet van de router. :wink:

  We maken thuis gebruik van één router, dus niet met nog een apart modem.

  Ik zal straks als ik thuis ben (ben nu op het werk) even de router aan en uit zetten.

  Je zegt dat iemand anders aan het draadlozen is maar dat is neem ik aan dan niet via mijn verbinding maar zijn eigen, dit kan toch geen probleem opleveren?
  Het vreemde is dat de pc die op dezelfde router staat aangesloten het wel doet (maar deze is dan wel met kabel naar de router verbonden)
 • als je geen beveiliging hebt ingesteld zou het natuurlijk wel kunnen dat iemand via jouw router het net op gaat…..
  doet´ie dat via een eigen draadloze router, en werkt die op of vlak naast het kanaal dat jouw router gebruikt, dan kán dat verstoringen te weeg brengen, al hoeft dat niet per se. (met draadloos weet je het nooit helemaal precies: zo kan een gsm links naast je toetsenbord de zaak verstoren, en rechts ernaast niet; je maakt de gekste dingen mee).
  kortom: het is even experimenteren om je draadloze toestand net zo goed werkend te krijgen als je bekabelde aansluiting.
 • OKe dankjewel.

  Ik heb het nogeens geprobeerd net om te verbinden, ook met de laptop van mijn vriendin maar bij haar geeft ie ook aan: Neem contact op met de systeembeheerder, is dat KPN in mijn geval?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.