Vraag & Antwoord

Anders (internet)

internet laptop via mobile telefoon mogelijk?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoi,

  Een paar vraagjes van mijn kant.

  Ik heb een mobiele telefoon met een internet abonnement via T-mobile. Kan verbinding maken met wlan, maar ook via t-mobile netwerk. Als ik op vakantie ben wil ik graag verbinding maken met het t-mobile netwerk en dan gaan internetten met mijn laptop, aangezien die toch een fijner scherm heeft.

  Nu heb ik ook een laptop en als ik weg ben is het dan mogelijk op de een of andere manier dat ik mijn mobiele telefoon aansluit op mijn laptop mobiele telefoon op internet zet den dan ga surfen via mijn laptop met behulp van internet verbinding telefoon?

  Als dit niet mogelijk is, wil ik graag weten welke mobile internet provider jullie adviseren voor mijn laptop? En zijn die mobile internet providers dan ook mogelijk in het buitenland, of werkt die verbinding overal waar je mobile telefoon hebt?

  Overigens gaan we dit jaar naar Tjechië en Wenen op vakantie.
 • Hallo,

  ligt aan de telefoon, als je een telefoon hebt die als modem kan werken (ik heb een HTC touch pro en die kan het) dan is het geen probleem (binnen NL). bij T-mobile onbeperkt internet mag je zo'n beetje alles doen wat je wil met die verbinding. zij limiteren je eigenlijk alleen door de lage snelheden.

  Ik heb zelf vodafone. gaat heel snel, maar officieel mag je het niet als modem aan een laptop gebruiken (werkt wel maar als je teveel data genereerd dan krijg je een brief en bij een tweede keer wordt je abonement geblokeerd).

  in het buitenland werkt het vaak wel maar moet je het [u:8c63863301]NOOIT[/u:8c63863301] doen. Dikke kans dat er bij thuiskoms een rekening van tussen de €600 en €2000 ligt te wachten (zoek maar eens op google naar verhalen hierover). in het buitenland kost je data namenlijk heeeeeel veel geld (WiFi kan natuurlijk wel). Een laptop gebruikt ook veel meer data voor sites dan de telefoon zelf.

  Als ik naar het buitenland ga dan zorg ik er altijd voor dat ik alle data verbindingen uitzet. (anders kosten dingen als push e-mail en automatisch weerbericht en gps updates die ik aan heb staan veel geld)
 • Laurens23,

  Helder antwoord dus niet aan beginnen via de telefoon. Die van mij heeft volgens mij ook een modem functie. Maar met dit verhaal nee dank je.

  Maar met zo'n dongle abonnement voor mobiel internetten op laptop levert dat deze problemen niet op in het buitenland of is dit ook alleen geschikt voor Nederland.
 • het abonnement voor zo'n dongle is bij mijn weten ook alleen voor NL, maar ik heb er zelf geen ervaring mee
 • laurens23,

  bedankt voor je uitleg.

  Klopt dit is inderdaad alleen voor Nederland. Je kunt wel buitenland bundels kopen, voor Oost Europa zit je dan ongeveer op een 5 euro per mb met een maximum van 50 euro per dag.

  Hier begin ik dus niet aan.

  Dan maar geen internet tijdens vakantie of een internet cafe opzoeken.
 • Ik heb ooit in een grijs verleden een aantal weken in het buitenland gewerkt, een abo genomen bij een provider met inbellen, laptop een eeen tel en gaan…
  Is dat een optie?
  Abo van ik meen 20€ met onbeprkte tijd, gewoon stopgezet toen ik wegging.
 • Je kan ook kijken of er hotspots zijn en dan via WiFi werken.


  Bij Vodafone kost 1MB je 2 euro in het buitenland.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.