Vraag & Antwoord

Anders (internet)

per ongeluk internetten op het netwerk van de buren

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Vandaag ben ik erachter gekomen dat ik al een hele lange tijd onbewust aan het internetten ben op het netwerk van de buren. Dit komt omdat mijn computer iedere keer automatisch contact maakt met de router van de buren en niet met mijn eigen router. Dit probleem heb ik kunnen oplossen, maar ik vraag me af in hoeverre de buren mijn zoekgeschiedenis kunnen terugzien. Het is niet zo dat ik allerlei dubieuze sites bezoekt, maar het geeft een onprettig gevoel als je weet dat de buren mogelijk je zoekgeschiedenis kunnen inzien. Vooral als je een niet zo goede verstandhouding met ze heb.

  Mijn vraag is dus: kunnen de buren achteraf zien welke sites ik heb bezocht in de tijd dat ik op hun netwerk surfte?
 • ik dacht niet dat zulke info in een modem/router wordt opgeslagen.
  in mijn linksys hier vind ik ook niks.
  maar een expert ben ik niet op dat vlak…..
 • gevoelsmatig heb ik het idee dat dat nergens terug te vinden is. Zoals Derk als zei,, het wordt niet in de modem opgeslagen. Wat er wel wordt opgeslagen is het dataverkeer. Als hun bv inloggen op hun router,, en het dataverkeer verdacht hoog vinden,, zal er wellicht een lampje gaan branden bij hun, maar een knappe vent kan daaruit halen dat jij het bent geweest

  Buiten dat,, erg stom van de buuren om de boel niet te versleutelen
 • Je internet geschiedenis kunnen je buren niet zien.
  Wel de naam van de pc die heeft ingelogt op hun router.
 • Misschien ook wel netjes om jouw buren er ff op te wijzen dat hun internetverbinding zo door iedereen te gebruiken is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.