Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internetkabel/utpkabel lipje afgebroken

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoi, ik game online game op mijn xbox360. Hiervoor gebruik ik een internetkabel die aangesloten is via een router naar mijn laptop. Mijn laptop staat naast mijn xbox 360. De internetkabel die ik dus gebruik om normaal te internetten plug ik achter in de xbox360 wanneer ik online wil gamen. Omdat dit switchen van kabels natuurlijk slecht is (geen andere optie, geen draadloos internet) is na loop van tijd het lipje van de (UTP stekker? het uiteinde van de internetkabel) afgebroken. Ik kan nu nog wel nog steeds gebruik maken van internet en online via mijn xbox360, maar de internetkabel zit er losjes in en moet ik ook vaak hard aanduwen, dit lijkt me ook niet goed voor de kabel. Soms geeft hij daarom ook aan dat er netwerkproblemen zijn. Nu vraag ik me af, kan ik bij een computerzaak een (utpkabeltje?, uiteinde kabel) kopen en hoe haal ik de oude utp stekker eraf (tangetje?)? Kan je dit uberhaupt zelf doen of moet je daar iemand die daar verstand heeft van inhuren om te laten fixen? Ik heb al wat rond gegoogled maar ik kom er niet echt veel wijzer uit, ik wil wel zeker weten dat ik het goede uiteinde van de internetkabel koop…. ik ben echt een noob op dat gebied en daarnaast a-technisch, dus graag duidelijke uitleg. :(
 • Je kunt er met een speciale tang een nieuw stekkertje aan zetten. Wel een precies werkje. Als de kabel zelf eenvoudig te vervangen is, is een complete kabel waarschijnlijk goedkoper. Koop er ook een switch (of zonodig router) bij en twee korte utp kabeltjes voor pc en xbox.
 • Oke, bedankt voor je snelle reactie. De hele internetkabel vervangen wordt echt lastig, omdat alle internetkabels ondergronds aangelegd zijn en je daar via de kruipruimte niet makkelijk bij kan. Maar je kan zo'n stekkertje+ tang bij een computerzaak kopen en wat is er zo precies/moeilijk aan?
 • Je moet je draadkleuren goed hebben (kruis of recht)
  De twisting van de aders moet zo lang mogelijk in takt blijven(niet zelf gaan draaien) Dit heeft met de demping te maken.
  De aders moeten goed onder de pennetjes zitten(contact of geen contact)

  Zo zie je maar er komt een hoop kennis bij kijken.
  Is het ook mogelijk om éénmaal een connector er aan te zetten en deze dan in een switch te stoppen en met andere kabels verder gaan?
 • Hm, ik denk niet dat ik er alleen ga uitkomen wanneer ik zelf die stekker mag fixen.

  ''Is het ook mogelijk om éénmaal een connector er aan te zetten en deze dan in een switch te stoppen en met andere kabels verder gaan?''

  Wat bedoel je hier precies mee en wat is dat?:oops: …Ik heb in ieder geval maar 1 internetkabel die via een andere pc aan een router is aangesloten. Die internetkabel van mijn laptop naar mijn 360 wissel ik dus als ik ga gamen door de internetkabel uit mijn laptop te halen en die achter in mijn xbox360 te pluggen en andersom als ik weer wil internetten. Ik kan dus niet tegelijkertijd internetten en online gamen via mijn xbox360.
 • Je hebt dus een router. Dan kun je de kabel repareren met een nieuw stekkertje. Deze sluit je dan aan op een switch, bijvoorbeeld vijfpoorts, en sluit daarop twee korte utp-kabels aan, en verbindt die met pc en xbox.

  Dat stekkertje komt een beetje precies, maar het is nou ook weer geen rocket science. Stekker en tang kun je in elke electronica- of computerwinkel halen. Heb ze ook wel eens in een bouwmarkt gezien.
 • Info over het maken van een UTP kabel:
  http://www.netwerkproducten.com/extra_info_pages.php/pages_id/14

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.