Vraag & Antwoord

Anders (internet)

internetverbinding ' bewaken', waarmee?

Anoniem
GD1972
1 antwoord
 • Hai,

  ik heb hier een Vista machine met meerdere accounts. Een van deze accounts heeft iets vreemds, namelijk dat de internetverbinding deels geblokkeerd wordt na ongeveer 10 minuten werken. Daarna duurt het een par minuten en is de verbinding verder stabiel. Dit treed niet op bij de ander accounts. Ik heb al gekeken of dit ook bij Firefox optreed: ja hoor. Vervolgens in de 'time-out' de verbinding overgezet naar een andere verbinding en nog steeds niets:het probleem blijft dat de verbinding gewoon een tijd stil staat.
  De firewall al geprobeerd: ook geen effect.
  Virusscanner Kaspersky liep vorige keer zelf vast door de lange wachttijd… Lijkt me sterk dat die er iets mee te maken heeft (toch even uitgezet: geen effect).
  Ook na een af-en weer aanmelden van de gebruiker treed dit op. Het werkt erg onprettig en nu is de vraag welk programma ik zou kunnen gebruiken om in de gaten te houden welke processen er nu gebruik maken van de verbinding en/of welke de boel zo plots tegenhouden (om ze dan weer toe te laten).
  Ik dacht aan een progje van sysinternals, maar ik weet niet goed welke ik kan gebruiken om bovenstaand probleem verhelpen. Overigens blijft de DNS gewoon werken maar blijft elke browser melden ' www.###.com wordt geladen…'.

  Thor2002

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.