Vraag & Antwoord

Anders (internet)

NOS Tour de France, hoe surfen met NL IP-adres in buitenland

Anoniem
jeroenhawaii
8 antwoorden
 • ik zou graag in het buitenland via internet de Tour de France kijken, en de avond etappe, maar dat is beschermd door de NOS. Iets met rechten en dat soort irritant gedoe!

  Hoe kan ik nou zorgen dat ik dit toch kan kijken? Ik heb al zitten proberen met proxys enzo, maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik wil er ook liever niet voor betalen, zeker niet voordat ik zeker weet dat het dan wel echt werkt. Kan iemand mij misschien helpen?

  :lol:
 • In het laatste nummer van computeridee stond er een stukje over, zij zouden goede ervaringen hebben met NOS en onderstaande (gratis) proxy:

  http://www.dprox.nl/

  Andere optie is een VPN opzetten met een computer die in NL staat, maar dat lijkt me persoonlijk erg veel gedoe.
 • Je zou je eigen pc via een wake-up lan aan kunnen zetten en vervolgens neem je met Logmein de pc over (een soort VPN) en gaan mt die banaan.

  Als je geen wake-up LAN hebt… dan moet je iets anders regelen om hem aan te krijgen. Voordeel: eigenlijk werkt het altijd, mist je het aan/uit probleem goed geregeld hebt.

  Ik weet niet of er anders een timer-programma mogelijk is waarmee de pc uit stand-by komt?


  PS: Logmein werkt perfect, als ik op mijn werk zit en wat vergeten ben… even inloggen en bestand ophalen. Mijn zoon heeft de pro versie en kan zo via zijn Iphone overal bij met nog meer opties (lost een paar euro).
  Wij zetten de pc normaal wel uit, maar soms blijft ie aan of ik bel degene die thuis is even om hem aan te zetten.
  Twwe of drie weken continue aan… das wel veel stroom… en niet milieubewust, wake-up lan is dus heel veel beter….

  Achter dprox zit mediaroot:
  http://whois.domaintools.com/dprox.nl

  http://www.mediaroot.com/

  Hoe betrouwbaar…? Ze zeggen zelf te bestaan sinds 2004 in de footer…. maar op Whois staat " Date registered: 18-11-2007"
 • Hallo,

  lukt nog steeds niet, dat dprox is alleen maar bezig met laden en laat geen enkel beeld zien en die andere optie wake up lan daar begrijp ik eerlijk gezegd helemaal niets van… Ik heb geen beschikking over een computer (-verbinding) in Nederland. Kan iemand me verder helpen? Volgens mij zijn er namelijk heel veel mensen die dit probleem hebben…
  Tis ook werkelijk onbegrijpelijk dat de NOS dit niet heeft kunnen uitonderhandelen. Alsof een Duitser met Nederlands commentaar naar de Tour wil kijken… En in NL zelf zet iedereen de TV aan ipv een livestream, 3 campinggasten uitgezonderd.
 • wake-up lan werkt alleen als de pc het kan en je weet hoe het moet en je het ingesteld hebt….


  Kijk hier eens voor een complete lijst van streams… meld svp welke werkt zodat anderen er ook iets aan hebben.
  Diverse talen of andere de wereld omroep als geluid erbij aanzetten, radio 1 is helaas niet mee via de middengolf, misschien nog een Belgische radio wel… om NL taal te hebben…

  http://www.steephill.tv/tour-de-france/
 • [quote:6242249f2c="jeroenhawaii"] En in NL zelf zet iedereen de TV aan ipv een livestream, 3 campinggasten uitgezonderd.[/quote:6242249f2c]

  Livestream is vooral populair bij werkend Nederland, ik weet dat ICT er verleden jaar niet blij mee was toen het halve pand de laatste km van een van de spannendere bergetappes via de livestream volgde. :D
 • streams te over, maar ik kijk graag naar de NOS, zodat ik ook het originele commentaar kan beluisteren. Ik zit nu naar Eurosport te kijken, maar wordt gek van de constante reclame en het Duitse commentaar…
  Kan iemand mij nu uitleggen hoe ik die livestream kan laten werken zonder dat ik Informatica moet gaan studeren?
  Of moeten we gewoon concluderen dat het simpelweg niet kan?
 • Je zou het Radio 1 geluid parallel kunnen gebruiken…
  http://www.radio1.nl/tour2009
  …en dan LIVE luisteren kiezen
  http://portal.omroep.nl/audioplayer/radio1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.