Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Kan met HCCNET wel email ontvangen maar niet versturen.

Anoniem
lion
9 antwoorden
 • Al jaren maakte ik gebruik van HCCnet als provider. In maart/april 2006 ben ik gemigreerd naar XS4ALL met behoud van mijn HCC email adres.
  Daarnaast heb ik ook een XS4ALL email adres aangemaakt.
  Begin juni 2009 kreeg ik van XS4ALL een schrijven dat ik kon/moest overstappen naar XS4ALL Only en gelijk meer snelheid van 3 naar 8Mb en slecht 1 factuur. Dat heb ik toen telefonisch gedaan, het zou ongeveer 1 maand duren. Sinds vanmorgen is het dan zover hoewel ik geen 8 maar 5.1 Mb aantref.
  Maar het probleem is dat als ik een mail verstuur vanaf ….@hccnet.nl naar mijn andere account ….@xs4all.nl ik de foutmelding krijg dat het door de server is geweigerd met foutcode 0x800CCC79.
  Het gekke is dat als ik vanaf ….@xs4all.nl mail naar ….hccnet.nl het bericht wel goed aankomt. Ook vanaf hotmail naar mijn beide account komt aan. Ik heb vanmiddag een tijd in de wacht gestaan bij de helpdesk maar dat duurde me veel te lang. Dit komt waarschijnlijk omdat er momenteel diverse internet storingen zijn, zie NET5 teletextpagina 444.
  Weet iemand een oplossing voor het probleem?
 • Gebruik je voor allebei de accounts de SMTP server van je huidige provider?
 • Nee niet dezelfde.
  Bij ….@hccnet.nl is de smtp hccnet.nl en
  bij ….@xs4all.nl is de smtp xs4all.nl
  Maar dat is het geweest vanaf de migratie en dat heeft altijd gewerkt.
  En bij de inkomende mail is het bij POP3 identiek.
  Ik heb nog niet geprobeerd om de smtp te wijzigen, maar als je denkt dat dat de oplossing is ok. In de brief van XS4ALL wordt daar overigens niet over gesproken, wel wordt een nieuw IP adres genoemd voor diensten die gekoppeld waren aan het oude IP adres aan te passen.
  Maar ik heb geen netwerk of een eigen site of iets dergelijks, gewoon 1 computer met nog het oude modem de SpeedTouch-330 van HCCnet.
  Bedankt voor je reactie Leo S en misschien kun je me verder helpen.
 • Dat is DE oplossing.. smtp aanpassen aan werkende…
 • met welke provider ben je aangesloten

  van hccnet of van xs4all

  voor de ontvangst van de mail moet je de pop server van de box houder hebben

  voor hcc is het pop.hccnet.nl
  voor xs4all (hoop dat ik het goed schrijf) pop.xs4all.nl

  voor verzenden van de mail heb je de smtp server nodig waarmee je verbonden bent

  ben je verbonden met xs4all is het smtp.xs4all.nl
  dit is voor alle boxen die je hebt
 • Nogmaals enige duidelijkheid.
  Als sinds eind jaren 80 ben ik HCC lid.
  Met een 56K inbelmodem ben ik begonnen en met HCCnet als provider.
  In april 2006 werd HCCnet overgenomen door XS4ALL, ik ben toen gemigreerd zoals dat met een duur woord heet.
  Tot op enkele dagen geleden kon ik gewoon gebruik maken van mijn HCCnet account met zowel voor de POP3 als de SMTP hccnet.nl
  Ik had tevens na de migratie een XS4ALL account aangemaakt met xs4all.nl als POP3 en SMTP code.
  Sinds ze mij gisteren overgezet hebben op XS4ALL Only heb ik problemen om mail te versturen met mijn HCCnet account. Ik kan echter wel mail ontvangen die via mijn XS4ALL account verstuurt wordt naar POP3.hccnet.nl en dat vind ik gek.
  Toen ik mij een maand geleden aanmelde om gebruik te maken van de "aanbieding" van XS4ALL (sneller internet en 1 factuur) heb ik duidelijk gevraagd of ik dan mijn HCC account kon blijven gebruiken en daar werd positief op geantwoord.
  Het is nu al laat, maar morgen ga ik de SMTP eens aanpassen om te zien of het dan wel werkt.

  Overigens op mijn mededeling dat ik slechts 5.1 Mb heb ipv 8 Mb heb ik nog niemand gehoord. Ik zit op 1380 mtr. van het ptt verdeelstation.
  XS4ALL gaf wel aan dat 8 Mb het max. haalbare zou zijn maar toch.
  Zou het te maken kunnen hebben met mijn "oude" modem? (zie mijn eerste vraagstelling)
  Allemaal wel te rusten voor hen die nog achter de machine zitten.
 • Je bent dus gemigreerd van een oude HCCnet verbinding naar XS4All Only en zit nu dus volledig op het netwerk van XS4All, daarom kun je geen gebruik meer maken van smtp.hccnet.nl. Slordig dat XS4All dat niet meldt in een brief…

  Het is niet gek dat je wel mail kan ontvangen en niet kan versturen via XS4All, het gaat hier namelijk om twee verschillende protocollen, namelijk POP3 en SMTP. Veel providers staan wel toe dat je POP3 kan gebruiken vanaf het netwerk van een andere provider, omdat je daarbij toch gebruik moet maken van een username en password. SMTP is vaak anoniem, dus om misbruik te voorkomen schermen providers hun SMTP servers af voor mail wat van buiten hun netwerk komt en niet voor hun gebruikers bedoeld is, tenzij er gebruik wordt gemaakt van SMTP authenticatie.
 • Bij mijn ….@hccnet.nl account nu bij SMTP xs4all.nl ingevuld en een test mail verstuurd naar mijn ….xs4all.nl account en inderdaad nu komt het door zonder foutmelding.
  Is het voor de toekomst beter om ook bij POP3 de omwisseling te maken?
  Het lijkt mij beter omdat XS4ALL nu mijn provider is zonder omwegen.
  Allen bedankt voor de gegeven antwoorden.
 • Ik heb inmiddels bij POP3 ook xs4all.nl ingevuld en een mailtje naar mijn ….@xs4all.nl account gestuurd. De melding van het nieuwe bericht kwam en nadat ik mijn xs4all gebruikersnaam en wachtwoord had ingevoerd kwam het test bericht binnen.
  Dus dat is allemaal opgelost.

  Is er nog iemand die kan vertellen hoe het met mijn snelheid zit?

  Als ik mijn snelheid meet bij speedtest bbned.nl dan krijg ik een groot scherm met een balk als zijnde mijn snelheid met de aanduiding 3344.1 kbps en boven aan het scherm staat: Bandwidth is 3.27 Mbps wich means you kan download at 418.01 KB/sec.
  Als ik dan helemaal links boven op het blauwe pijltje klik (terug naar vorig scherm) dan krijg ik een veel kleiner overzicht en bij de oranje YOU balk staat 71392.4 kbps en bovenaan staat Bandwidth is 69.72 Mbps wich means you kan download at 8.71 MB/sec.
  Als dat juist is dan klopt het met de beloofde XS4ALL snelheid.
  Alleen snap ik die 2 verschillende bbned schermen niet.
  Wie helpt me uit de droom?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.