Vraag & Antwoord

Anders (internet)

PC crasht door installatie Internet

Anoniem
Margreet57
14 antwoorden
 • Een kennis van mij had een pc aangeschaft. Niet echt het modernste van het modernste. Gewoon een simpel pctje om mee te beginnen.
  Nou wou hij internet er op installeren en toen crashte de pc.
  Volgens hem was dat internet te zwaar voor de pc. Ik zet zo mn vraagtekens er bij. Hoe kan internet installeren nou te zwaar zijn voor een pc?????
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Wat heeft hij precies gedaan toen hij internet installeerde? Ik kan me daar namelijk niks bij voorstellen.
 • Dat zal ik um es vragen. Voor zover ik weet heeft hij dat niet zelf gedaan maar laten doen omdat hij er zelf geen kaas van gegeten heeft. Maar volgens mij was hij er wel bij toen het gebeurde. Vond het zelf ook al zo vreemd.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Aan internet valt weinig te installeren. Meestal is het alleen een kwestie van instellen, en vaak zelfs dat niet eens. Vraag hem eerst maar eens WAT ie precies geïnstalleerd heeft.
 • Okee Gerben, zal ik es vragen. Thanx voor het meedenken alvast.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik heb de persoon in kwestie gesproken. Hij vertelde me dat hij de pc had laten doormeten en daaruit is gekomen dat het moederbord verbrand zou zijn. Hij had een geheugen van 256Mb en dat had iets van 500Mb moeten zijn. Er draaide XP op. De rest van de hardware bleek nog goed te zijn. Het moederbord zou een vermogen gehad hebben die te zwak was? Hij had internet op de pc van zn zoon uitgeprobeerd en dat was goed. Zo vertelde hij me. Zou vervanging van alleen het moederbord een optie zijn? Of moet er rekening worden gehouden met compatibiliteit van de rest van de hardware?
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Dat lijkt me weinig met internet te maken te hebben. Lijkt me eerder toeval. Of hij moet iets vreselijk verkeerd hebben aangesloten, of blikseminslag hebben gehad.

  Afgaande op de 256MB geheugen lijkt het me een vrij antiek apparaat. Denk dat je beter de hele boel kunt vervangen. Ook met het oog op mogelijke verdere defecten. Kan een nieuwe pc worden, maar ook een tweedehandse van 50-100 euro is waarschijnlijk al stukken beter dan ie nu heeft.
 • Mischien is dit wat voor hem:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=201448&highlight=
 • Tja Gerben, het kwam mij ook al een beetje vreemd voor. Dat heb je he met mensen die er zelf geen verstand van hebben maar een 'buurman hebben die er veel verstand van meent te hebben'. Voor het internet aansluiten dee ie het nog prima.
  Ik zal in ieder geval je tip ff aan um doorgeven. Lijkt me kwa zijn budget wel aanlokkelijk.
  Maar ook de link die jij geeft tom. Hij komt wel es hier dan zal ik het um laten zien.
  Bedankt voor het meedenken.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Tja Gerben, ik heb niet veel kaas gegeten van het inwendige van zo'n kast hoewel het me wel interessant lijkt. Maar kwa internet: hoe kan je nou de mist in gaan met het simpel aansluiten van zo'n internetstekker?
  Dat past toch maar in een aansluiting?? Ik heb een beetje het gevoel dat diegene die um daarbij geholpen heeft knap aan het prutsen is geweest, omdat de pc voor die tijd nog goed functioneerde(voor zover je dat van zo'n ouwetje mag verwachten, maar voor de beginneling goed genoeg).
  Ja, blikseninslag heb ik ook ooit es in een tweedehands pctje gehad.
  Men zegt dat het vaak door het modem naar binnen komt, klopt dat??
  Groetenissen,
  Margreet.
 • De bliksem wil nog wel eens inslaan in een telefoonkabel, en dan komt het via het modem binnen, als dat erin zit. Je kunt ook zonder inslag problemen krijgen door inductie. Langere netwerkkabels kunnen als "antenne" werken, waarbij een hoge spanning op de kabel kan komen te staan. welke via de netwerkkaart de pc volledig kan vernielen.

  Ik weet van mensen die een 220V stekker in een usb poort hebben geperst, met een hoop rook tot gevolg.

  Wat ook wel eens gebeurt, is dat mensen onderdelen proberen te monteren of aan te sluiten, in een draaiende pc. Wat vrijwel altijd fatale gevolgen heeft.
 • Dus als ik het goed begrijp kunnen te hoge spanningspieken (zoals bliksem dus) de pc doen verbranden. Ja, klinkt logisch. Ik stel me zo voor dat als er door al die kleine componenten en draadjes ineens veel te veel volt gaat de boel kan gaan smeulen. (heb ik es achter in het juk van een tv gehad)
  En wat ik ook logisch vind is dat je natuurlijk nooit in een draaiende pc moet gaan knutselen. Wat ik geleerd heb bij mijn collega is dat je zowiezo de kast helemaal van stroom af moet zetten voordat je erin gaat knutselen.
  Dank voor je uitleg Gerben. Weer wat geleerd. :)
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik wou nog ff terugkomen op dat inductie. Voor zover ik begrepen heb betekent dat zoiets als 'hoge piekspanning'.
  Wat ik zo vreemd vind is dat kookplaten die werken op inducite, zelf niet heet worden maar de pan die der op staat wel. Heb ik op Google gelezen.
  Weet iemand van jullie misschien hoe dat in zn werk gaat?
  Vind het wel interessant om te weten.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • In zo'n kookplaat zit een spoel, waardoor een hoogfrequente stroom loopt. Een pan die erop staat, wordt beïnvloed door het snel wisselende magnetisch veld daarboven. De elektrische weerstand van het metaal van de pan, veroorzaakt temperatuurstijging.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord