Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Draadloos internet

Anoniem
opie
4 antwoorden
 • Ik ben veel in het buitenland en wil met de laptop kunnen internetten. Ben zelf thuis verbonden via een router en dat geeft geen problemen.
  Nu wil ik onderweg op het internet, maar dit lukt mij niet. Ik krijg de melding: draadloze netwerken gevonden en als ik dan probeerd om verbinding te maken met een onbeveiligd netwerk lukt dit niet, en ik krijg ook geen foutmelding. Het is dus niet de bedoeling dat ik op andermans netwerk wil internetten, maar dat ik een pre-pay abo neem bij een buitenlandse provider. Dit kost +/- € 60,00. Maar ik wel dan eerst de zekerheid hebben dat ik dan online kan werken. Een Nederlandse provider is voor mij geen optie, daar ik altijd over de grenzen ben. Denk dat de instellingen verkeerd staan, maar weet niet welke ik moet gebruiken.
  Heeft iemand hier een oplossing voor?
  Gr, opie
 • Is de kwaliteit van het signaal van die onbeveiligde netwerken wel goed? Het je dat met elke onbeveiligde draadloze netwerk?
 • [quote:f828160895="tomvdlee"]Is de kwaliteit van het signaal van die onbeveiligde netwerken wel goed? Het je dat met elke onbeveiligde draadloze netwerk?[/quote:f828160895]
  Ja, ik log alleen maar in op een signaal wat helemaal groen is, dus dit is ook niet de reden.
  Bedankt, opie
 • Een onbeveiligd netwerk kan…
  1. toch een lijst hebben met MAC toegang…
  2. een gateway zijn naar een portaal, hotels hebben dat vaak… en via die gateway moet je alsnog inloggen met de gegevens die je van het hotel gekregen hebt. Voorwaarde: alles moet op auto staan!

  Weet je dus wel van wie dat onbeveiligd netwerk is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.