Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Snellere Router nuttig?

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Ik woon in buitengebied; geen kabel, en telefoon/internet via verouderde koperleidingen op afstand van 8 km van laatste koppelstation in het net.
  Gevolg: als ik een email met een paar foto's als bijlage binnenhaal komt er een Egyptenaar aan de deur die fanatiek op leisteen begint te hieroglieven: 17/4 en in kleur, dat wél.
  Ik heb een simpele modem/router met g-protocol, een PC via Cat5 kabel, een PC en een laptop via WLAN. Wil uitbreiden naar NAS en netwerkprinter.

  De werkelijke downloadsnelheid komt neer op wel 45 kB/sec (jaja, k[b:a62dce0710]Bytes[/b:a62dce0710]). Als het meezit.

  Heeft het nut om een veelzijdiger router met n-protocol aan te schaffen? Of blijft die verouderde verbinding de zwakke schakel in de ketting.

  Beveiliging is niet belangrijk; niemand komt ongezien dichter dan een paar honderd meter van ons huis. Dualband dus ook niet, temeer daar hetveen houten huis is, dus geen bewapening als barriëre.
  Het gaat puur om meer snelheid in alle opzichten.

  Graag beter advies dan "moet je maar niet buiten wonen, lekker puh".

  Heb dank.
 • Neen een snellere router heeft zeker geen zin als dat koperdraad toch geen hogere snelheid aangeeft. Maar waar ik benieuwd naar ben is of je al eens getest hebt wat de snelheid is die wordt doorgegeven.

  Test eens met http://www.speed.io/index_en.html, deze is veel betrouwbaarder dan speedtest.
 • Heb nog geen speciale software gebruikt voor het meten van de snelheid, maar ik keeg al bij het aanvragen van ADSL te horen dat die maar op nominaal 384kbits/sec zou komen te liggen (dus rond 45kBytes/sec).
  Download Accelerator Plus geeft tijdens downloaden inderdaad meestal nooit meer dan die 45 kBytes/sec aan.
  Dat betere hardware daar niet veel aan kan verbeteren dacht ik ook wel. Maar misschien is de snelheid binnen het thuisnetwerk te verbeteren?
 • Mijn collega woont ook op zo'n afstand en heeft vergelijkbare problemen. hij heeft geluk dat de telefoonlijnen ooit voor militiaren bedoeld waren en daardoor heeft ie nog ca 140 kB/s…..
  Je ebt dus ADSL….. je mag blij zijn dat het nog werkt anders had je een normale of ISDN moeten hebben…..
  Houd het gled in de zak.
  En houd in de gaten of in NL satelliet goedkoper wordt. In CAN is het al zo, maar wellicht hebben we hier teveel concurrentie van snel ADSL/kabel.
  Als… je nog buren had op een paar honderd meter…… zou je de verbinding en de kosten kunne elen, dat doen ze in CAN ook….
 • In onze contreien niemand met betere condities.

  Satelliet-ADSL had ik al eens overwogen. Maar dan wel tweerichtings (anders zit je nog met trage uploadsignalen). En dat is duur in aanschaf, duur in abonnement en een werkelijk belangrijk snellere verbinding is twijfelachtig.
  Tenzij iemand intussen en goede en betrouwbare provider weet op dat gebied.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.