Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Deleted items weg na samenpakken mailboxen?

Anoniem
derkdejong
12 antwoorden
 • Nu kwam er de laatste tijd weer dat vervelende bericht, als je Outlook Express sloot, of je de mailboxen wilt samenpakken. Dat wil ik niet want ik zie de noodzaak er niet van in. Maar… een keer op het verkeerde knopje gedrukt en hij heeft het voor elkaar!!
  Nu zijn al mijn Deleted Items weg. Is dat een manier van samenpakken? Dat kan ik zelf ook wel. Ik had ze willen bewaren! (Heb nog een copie, dus ik ben niet zo heel kwaad, maar het gaat om het principe.)
  Windows XP Prof SP3
  Oulook Express 6.00.2600

  perloc
 • er staan na comprimeren in je prullenbak backups van je dbxbestanden van voor het comprimeren.
  (overigens: oe heeft een beperkte capaciteit, en daarom is af en toe comprimeren beslist aan te raden. van de week nog bij iemand geroepen die dat ook nooit deed, en raad eens wat: die had ineens een corrupt, en niet meer te herstellen postvak in….)
 • [quote:f81ae7a974="perloc"]Nu zijn al mijn Deleted Items weg. Is dat een manier van samenpakken? Dat kan ik zelf ook wel. Ik had ze willen bewaren! perloc[/quote:f81ae7a974]Niet zo snugger…. :oops:
  Als je ze toch wilt bewaren…. maak dan een temp mapje aan, dan ben je van dit gedonder af en maak die temp map pas leeg als je het zelf wilt….
 • Jullie dansen alletwee om de hete brei heen.
  Ik zou een oplossing willen, dus dat deze vraag gewoon niet meer voorkomt. Daar ik heb ik al eens eerder over geschreven maar er is nog geen oplossing gevonden.
  Als die vraag komt kun je een hokje aanvinken "Don't ask again" of iets dergelijks. Maar dat hokje kunnen ze weglaten want dat werkt helemaal niet: de vraag komt terug totdat je op het verkeerde knopje drukt, per ongeluk. Je kunt best wel snugger zijn maar je toch eens vergissen, niet waar?
  Verder kan ik meedelen, derkdejong, dat ik ieder jaar de zaak afsluit, opsla dus, het voorlaatste jaar delete en er weer een nieuw jaar aanplak. Dus ik heb altijd de mail van het vorig jaar en het lopende jaar bijdehand. Verder maak ik om de 2-5 dagen een backup van mijn mailboxen.
  perloc
 • Ok ,dat het vervelend is om zo'n vraag weer te beantwoorden… en dat je je daarin vergissen kunt is normaal, menselijk.

  Maar in de prullenbak is in de prullenbak, dus die mogen weg…
  Dus wil je dat misschien toch niet helemaal….. dan horen ze daar echt niet i thuis…. dus een een temp map of wat dan ook.
 • tja, het is de vraag wie er om welke brij heendraait….
  jij wilt oe gebruiken, best, maar houd dan rekening met de eigenaardigheden van oe.
 • Tja andre@home, als je er zo over denkt vraag ik me af waar de prullebak dan nog voor dient! Dat is toch de kracht van de prullebak, evenals de Windows prullebak, dat je er -bij vergissing weggegooid- toch nog wat kunt uitvissen! Wat bij mij de prullebal voornamelijk ingaat zijn de afgehandelde links van de antwoorden van het forum. Die kunnen weg, maar dat wil ik dan wel bewust doen.

  derkdejong: dat ik nou zo'n vervent voorstander ben van het gebruik van OE, nou nee. Dat ik daar ooit eens mee ben begonnen en mee doorgegaan is omdat ik nauwelijks nadelen kan ontdekken. En dit onderwerp is dan een van de zeldzamen. Ik zou niet weten wat ik me nog meer zou wensen, tenzij natuurlijk iets gelijks, maar dan met veel mooie plaatjes. En daar ben ik helemaal niet gevoelig voor.

  Maare, bijdeweg, weten jullie hoe ik die vraag voor samepakken definitief de nek om kan draaien? Want daar ging het toch uiteindelijk om.
  perloc
 • neen, dat zou ik niet weten, en ik vind ook eigenlijk dat je dat niet moet willen, want ik zag net te vaak wat een te volle oe-lading kan veroorzaken….
 • @perloc, wellicht staat er iets bruikbaars in deze hyperlink Why You Should Let Outlook Express Compact Messages When It Asks You.
 • @jolo: Ik heb in de link die je hebt gegeven niet kunnen vinden hoe ik definitief kan voorkomen dat de vraag van OE opkomt.
  Mijn mails beslaan gewoonlijk (van 2 jaar) rond de 200Mbyte
  Ik heb honderden Gbytes over op mijn HD's, dus voor ruimtebesparing hoef ik het niet te doen.
  De stelling van @derkdejong houdt wel steek, zeker als je geen backup's maakt. Maar mijn boxen worden ieder 3-10 dagen maar een DVD geschreven als backup, afhankelijk van het ontvangen aantal. Dus zo benauwd ben ik niet @derkdejong! Ik heb nog nooit mails verloren doordat er een fout optrad in het syteem, maar wel een keer doordat ik de packing van de mails heb onderbroken!! En zoals nu, Deleted items met dat vermaledijde packing.

  perloc
 • [quote:e53fc42c83="perloc"] Ik heb in de link die je hebt gegeven niet kunnen vinden hoe ik definitief kan voorkomen dat de vraag van OE opkomt. [/quote:e53fc42c83] Bij mijn weten is dat niet mogelijk. Ofschoon iemand (Post 15 of 16) beweert in deze thread Disabling compacting in Outlook Express, dat het wel zou kunnen.
  [quote:e53fc42c83="perloc"]vraag ik me af waar de prullebak dan nog voor dient! Dat is toch de kracht van de prullebak, evenals de Windows prullebak, dat je er -bij vergissing weggegooid- toch nog wat kunt uitvissen[/quote:e53fc42c83] Daar is de Outlook Express prullebak inderdaad voor te gebruiken. Echter net zoals bij de Windows prullenbak, zou je daar niet te lang mee behoren te wachten. Want in de Windows prullenbak worden oude bestanden en mappen toch ook permanent verwijderd, na verloop van tijd.
 • Ik heb niets kunnen vinden om dat PACK in OE te voorkomen.
  De teller op 0 zetten zoals in een link wordt gesuggereerd is natuurlijk maar surrogaat.

  Als de corruptiekans van de OE database zo rëëel is dan zit er een bug in dat programma. Sorry Bill! Daarmee ontken ik niet dat het probleem bestaat!
  Ik werk ook met databases die wel tot meer dan 200.000 records kunnen bevatten. Ik heb met een pack nooit problemen gehad. Wat ik hier vertel is geen windei!
  Jammer dat ik niet weet hoe een copie te maken van een Dos Window, anders zou ik kunnen staven wat ik zeg over de grootte van de databases. Er zijn er 10 van groottes tussen de 11.000 en 25.000 en een van 190.000 En dat zijn nog maar relatief hele kleintjes.
  En als de kans op fouten zo groot is als een pack met OE dan zou Windows helemaal niet kunnen werken! Daar gaan per uur miljarden aan datastromen op en neer!
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.