Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Emailadres veranderen

Anoniem
jaccis
9 antwoorden
 • Kun je je email adres veranderen? Zonder al teveel problemen?

  Mensen die dan ooit gemaild hebben en de directe link gebruiken, kunnen deze me dan nog bereiken? Wordt dat dan niet automatisch doorgekoppeld enz?

  Kan wanneer ik mijn mailadres op forums heb staan (doorgekoppeld) kunnen deze mensen me dan nog mailen via het forum eigen mailvenster zal ik maar zeggen?

  Wat zijn de mogenlijkheden wanneer ik mijn mailadres zou willen veraderen, maar verder alles zo goed en kwaad wil behouden (ook de bereikbaarheid voor mensen die int verleden al eens contact met me hebben gehad).

  Wat ik eigenlijk wil is het volgende:

  - Alles zo laten zoals het nu is.
  - personen mij nog steeds kunnen contacteren als voorheen (mijn contacten in mijn inboxlijst).
  - Een persoon een reply mailtje naar mijn stuurt (middels be-antwoorden) hij toch gewoon met zijn mailtje in mijn inbox komt.
  - Eigenlijk alles behoudend alleen een ander emailnaam.

  Komt er iets hierbij in de buurt van dit alles?

  Ik heb allemaal termen gelezen als:


  ''oude adres gewoon forwarden naar je nieuwe adres. dan komt alles wat op je oude adres binnenkomt gewoon binnen op je nieuwe adres ''

  en


  ''new rule aanmaken in hotmail met forward naar je nieuwe adres.''

  Maar dat zegt me allemaal niets. Hoop wel dat er zoiets mogelijk is.

  bvd!
 • als je je mail adres verandert kan dat op twee manieren: je verandert van provider, of je maakt een mailadres er bij aan.
  vernader je van provider, dan is de kans groot dat je oude adres wordt geschrapt. je kunt daarop dus geen mail meer ontvangen, en doorsturen naar dat adres helpt dus ook niks.
  maak je een tweede adres aan, dan heb je dat uiteraard niet.

  verander je van provider, of wil je het oude adres in onbruik laten geraken, dan zul je dus (net als vroeger) adreswijzigingen moeten sturen naar alles en iedereen waar men alleen je oude adres kent.
 • Is er geen andere weg of optie of iets?

  Wat bedoelen z dan met zinnen als;

  ''oude adres gewoon forwarden naar je nieuwe adres. dan komt alles wat op je oude adres binnenkomt gewoon binnen op je nieuwe adres ''

  en


  ''new rule aanmaken in hotmail met forward naar je nieuwe adres.''

  kan daar nog iets mee behaald worden?
 • zoals (reeds) gezegd: het hangt ervan af wat je met oud en nieuw mailadres bedoelt, ofwel: verander je van provider of niet.
  blijft het oude adres in tact, dan kan je (fysiek of met berichtregels) over en weer forwarden wat je wilt, maar dat heeft wellicht weinig nut want dan is het veel handiger om beide accounts in je mailprogramma op te nemen…….
 • ??
  Vlg. mij is het wettelijk geregeld dat bij wijzigen van ISP, post op je oude e-mail adres(sen) een half jaar lang doorgestuurd moet worden.
  Een mail adres laten vervallen bij een huidige ISP kan ook (vaak kun je dat zelf regelen), maar ook dan blijft dat nog een half jaar geldig.

  Zoiets toch….?
 • misschien dat het ooit zover komt, maar vooralsnog wishfull thinking, al zijn er enkele sympathieke providers…..
 • Ik denk dat de TS eerst even moet aangeven wat voor wijziging het betreft: een overstap van provider A naar B of dat er een andere reden is waarom hij graag een nieuw adres wilt. Dit heeft namelijk de nodige consequenties voor het beschikbaar blijven van het oude adres en de keuze voor een bepaalde maildienst.

  Zelf heb ik een jaar geleden al m'n accounts verhuisd naar Gmail. De mail van mijn huidige provider en een oud mailadres bij de provider van mijn ouders heb ik aan gmail gekoppeld. Hierdoor komt alle mail binnen in een inbox bij Gmail (met aparte tag per mailadres) en mis ik dus geen mail. Je kan er zelfs voor kiezen om te antwoorden via je oude of je nieuwe adres.

  Mogelijk dat dit een oplossing biedt?
 • De TS heeft het over bij dezelfde aanbieder blijven. Geen van A naar B dus.

  De laaste reply klinkt zeer interessant; is dit ook te behalen met een hotmail account (of live is ook van hen)?

  Eigenlijk wil ik alles zoveel mogelijk onveranderd behouden, alleen onder een andere meelnaam.  het betreft hier 1 account in deze kwestie.
 • [quote:b154087682="jaccis"]De TS heeft het over bij dezelfde aanbieder blijven. Geen van A naar B dus.[/quote:b154087682]

  Gaat het in dat geval om een webmailaanbieder (zoals hotmail) of een mailadres bij je internetprovider. In het laatste geval kan je vaak een nieuw alias aan je mailadres koppelen, waarna de mail op beide adressen in een mailbox binnenkomt dus zoiets als:

  j.jansen@provider.nl
  &
  jan.jansen@provider.nl

  werkwijze hiervoor kan je terugvinden op de site van jouw provider.

  [quote:b154087682]
  De laaste reply klinkt zeer interessant; is dit ook te behalen met een hotmail account (of live is ook van hen)?
  [/quote:b154087682]

  Van de hotmail-site:

  [i:b154087682]Samengevoegde e-mailaccounts. Al je e-mailaccounts op één plaats weergeven, zelfs als het geen accounts van Hotmail zijn. Geef ze elk een eigen map of stuur alle e-mail naar je Postvak IN.[/i:b154087682]

  Het moet dus kunnen, maar ik kan je helaas niet vertellen hoe. Beschik niet over hotmail en wil dat ook graag zo houden. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.