Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Geen internet boven via stopcontact

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Ik heb onlangs 2 devolo homeplug adapters gekocht om op mijn pc boven ook internet aan te sluiten via het stopcontact. Alles geïnstalleerd en de 2 adapters zijn ook zichtbaar via de bijgelecverde software. Krijg alleen geen verbinding met internet. Via ipconfig is ook te zien dat het knooppunt onzichtbaar is, dus hij vind mijn router niet.

  Heb een tele2 router met draad aangesloten op mijn pc beneden in huis en deze werkt gewoon. Heb al een aantal dingen geprobeerd: zelf een IP-adres van het modem aangepast via TCP/IP-eigenschappen,l maar geen verbinding.
  Ook de WEP-sleutel verwijderd vanuit mijn router, niks lukt. Mijn pc boven ziet de router gewoonweg niet. De 2 adapters zijn ook nog direct op het stroomnet aangesloten en deze zijn zichtbaar.

  Iemand hier ooit ervaring mee gehad? Weet het ff niet meer.

  Gr. Puwert
 • kabel van de router naar het eerste stopcontactapparaat stuk?
  andere kabel(s) proberen.
  als eens gedaan:
  zet alles uit (geen slaapstand dus op pcs!), en maak de router een paar minuutjes stroomloos.
  zet router aan, en laat hem helemaal op starten.
  daarna pas: start de pcs een voor een op.
 • Bedankt voor je tip, maar helaas. Boven is de router nog steeds onbekend. Heb de kabels vervangen en daarna alles uitgehad. Toen eerst router en pc's uitgedaan en daarna eerst router en daarna weer de pc's aangedaan. Resultaat is helaas nog hetzelfde.
 • De tele2 router (vood) heeft dan wel 4 lan poortjes, maar je kunt er maar 2 van gebruiken! Uit mijn hoofd zeg ik nu 3 en 4 kun je gebruiken, maar kan ook 1 en 2 zijn. Je had 1 werkende PC via de draad.. kijk even welke poort (stel 3, dan 4 ook te gebruiken)

  Wel even de devolo bij de pc uitzetten en pas aan zetten (stroom er op) als de devolo bij de router op stroom staat en op de router aan gesloten is.
 • THANKS, je bent een vakman! Dat moet je ook maar allemaal weten. Problem solved.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.