Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Gewoon uit nieuwsgierigheid

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Ik beheer een aantal websites en sommigen daarvan hebben een gastenboek. Nu moet ik met de regelmaat van de klok spam verwijderen. Wat me daarbij opvalt is dat het voornamelijk onzin spam is. M.a.w. er wordt niet eens geprobeert een product aan de man te brengen of iemand naar een bepaalde website te lokken. Er staat enkel complete nonsen in.
  Een voorbeeldje:
  [quote:57cdfccc2b]
  Name: uifkwt
  Mail: hrny@vzysugzf.com
  Message:
  aB5ZS9 <a href=\"http://ibvzyksmzzyc.com/\">ibvzyksmzzyc</a>, yzegshrycagb, [link=http://wmsucxhrnypk.com/]wmsucxhrnypk[/link], http://xcggrggzfroy.com/
  [/quote:57cdfccc2b]
  En 80% van de spam is dus dit soort berichten. Heeft iemand enig idee wat het doel is van dit soort spam? Ik ben het hartstikke beu, maar dat is niet de reden van mijn vraag, ik ben daar gewoon erg benieuwd naar.
 • Zonder captcha oid kun je eigenlijk geen gastenboek meer gebruiken. Het mag dan wel onzin lijken, maar er staan url's in, en blijkbaar zijn er nog altijd mensen gek genoeg, om die aan te klikken.
 • Die spambot probeert direct html in te voegen. Maar je gasteboek filtert de html tags er al uit waardoor je deze rare tekst te zien krijgt..

  anders had er een link gestaan.. met wel vreemde tekst inderdaad.
 • [quote:e0246b5c11="gerben"]Zonder captcha oid kun je eigenlijk geen gastenboek meer gebruiken. Het mag dan wel onzin lijken, maar er staan url's in, en blijkbaar zijn er nog altijd mensen gek genoeg, om die aan te klikken.[/quote:e0246b5c11]
  Ja, dat klopt. maar die URL's zijn ook complete onzin, ze bestaan helemaal niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.