Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL modem met VoIP en draadloos ST780WL

Anoniem
Goofy44
7 antwoorden
 • De SpeedTouch ADSL modem/router/VoIP/WL heeft geen verbinding meer met de aangesloten PC's en met DSL. Ook de WireLess verbindingen werken niet meer. De status LED's geven de juiste indicatie.

  Als SpeedTouch wordt aangesloten op ethernet kaart, dan komt bij het pictogram van de LAN verbinding (windows XP) netjes het bericht dat er een 100 Mbps verbinding aanwezig is.

  Het gateway adres zou 192.168.1.254 moeten zijn.
  De DHCP/DNS zou de adressen aan de PC's moeten uitdelen.

  Om de een of andere reden is 192.168.1.254 niet meer bereikbaar en daarmee werkt niets meer.

  Ik heb nu een LAN adapter het adres 192.168.1.253 gegeven, deze PC's is losgekoppeld van een netwerk waarin een werkende router aanwezig is met 192.168.1.254.

  Ik kan niet toegang krijgen met de PC tot de Speedtouch.
  Ping op adres 192.168.1.254 geeft timeouts en max. data verlies.
  Telnet met 192.168.1.254 is niet mogelijk.
  De firewall staat uit.

  Normaal zou je de ST780WL kunnen resetten via het webmenu dat via 192.168.1.254 wordt aangeboden op een webbrowser op de PC.

  Hoe werkt een totale hardware reset van de ST780WL. Dus hoe kan ik terug naar de instellingen af fabriek ? Met software lukt het niet.

  Als ik de installatie wizard van cd rom gebruik die hoort bij de speedtouch, dan herkend de wizard de aangesloten speedtouch niet.

  Ik vrees dat de ST780WL de geest heeft gegeven, maar zou toch graag een volledige reset willen geven, dus met de knoppen op de ST780WL omdat het met software niet lukt.

  Wie weet raad ?
 • Heb je het ding al eens een paar minuten van de stroom gehad? Een router kan ook crashen, en dan kan uitzetten helpen.

  Over de hardware reest. Op een speedtouch zit ergens aan de achterkant een klein knopje, wat je met iets duns in moet drukken. Het modem moet aan staan, en je moet het knopje ingedrukt houden (seconde of tien meen ik), totdat het eerste ledje op het apparaat rood gaat branden.
 • Ik ben het Gerben eens. Maar doe het met bijde. Zet de pc uit, en reset het modem daarna evt. de router. Zet dat de pc weer aan.
 • Bedankt voor jullie reacties.

  De ADSL modem/router is lang van spanning af geweest, dito de PC.

  Toewijzen van een IP adres in een PC losgekoppeld van het LAN in adresreeks die door ADSL modem/router gebruikt kan worden werkt niet.

  Een hardware reset van de ADSL modem router werkt niet.
  De ADSL modem/router wordt onder spanning gezet, POWER LED GROEN,
  geen DSL, ethernet of wat dan ook aangesloten. WLAN LED ROOD. DE WLAN ROOD is netjes uit te schakelen met de drukknop aan de voorzijde van het ADSL modem/router. Alleen de POWER LED brandt GROEN.

  De hardware RESET:

  1/. indrukken met ballpoint )o( RESET aan de achterzijde van de ADSL modem/router.

  2/. de POWER LED hoort na rond 7 sec op ROOD te gaan als je reset doet, dat gebeurt niet.

  Als ik Power OFF doe en dan Power ON en lange tijd RESET indrukt dan brandt Power LED (groen/rood, lijkt op ORANJE).

  De Ethernet LED knippert GROEN, er is geen LAN / PC verbinding gemaakt, omdat LAN stekker er nog niet aangesloten is.

  Ethernet LED GROEN gaat netjes UIT.
  POWER LED brandt GROEN.

  De ORANJE LED heeft toch te maken met BootLoader ?

  Stel dat de FW niet werkt, kan dan geprobeerd worden nieuwe FW te installeren ? Als je geen IP adres hebt dat werkt, en ook via de USB aansluiting die je kan maken met de PC, waaruit een IP verbinding volgt met IP adres, zijn er dan nog mogelijkheden om de ST780WL leven in te blazen? Of is het ding ter ziele?

  Het gekke is dat als ik de hele handel bedraad aansluit, dus ook DSL, ethernet e.d. de LED's de juiste status weergeven.

  Het fabrieksadres IP 192.168.1.254 werkt niet, het bestaat niet als je daarop controleert. Ook de andere voor de hand liggende IP adressen die met de ADSL modem/router gebruikt worden, bestaan niet.

  De Thomson SetUp wizard herkent vanaf een PC via USB naar ST780WL en ook via Ethernet aansluiting de ST780WL niet meer. Het komt erop neer dat er geen IP adres gevonden wordt, omdat dat er gewoon niet is van de ST780WL.

  Er zit ook een Firewall in de weg, die de boel maskeert.

  Is het RIP ? of zijn er nog andere opties om te proberen ? :)
 • Hoi, Ergens ben ik tegengekomen dat er verschillende uitvoeringen zijn van deze ST780 WL, te weten een uitvoering die specifiek voor KPN internet is , ook wel bekend als experiabox !
  Misschien ligt het daaraan en is het geheel met KPN aansluiting alleen te bedrijven ?
  GR
 • Het klopt dat er meerdere versies van de ST780WL zijn.

  Het probleem met het onderhavige model is het model dat volledig open is en geleverd wordt door SpeedTouch/Alcatel. Het modem heeft altijd gewerkt.

  Ik ga ervan uit dat er weer eens een component op een interface de geest heeft gegeven. Een bekend probleem met SpeedTouch modellen.
  Alle voorgaande modellen hebben hier bij tal van typen in verschillende reeksen ook last gehad.

  Bedankt voor je reactie.
 • [quote:ae9575462f="Goofy44"]Het gekke is dat als ik de hele handel bedraad aansluit, dus ook DSL, ethernet e.d. de LED's de juiste status weergeven.

  [/quote:ae9575462f]Vreemd, dan wel de juiste status weergeven? Kun je dan wel bedraad 192.168.1.254 pingen?
  Kun je via telnet er wel in komen?
  start uitvoeren
  telnet open 192.168.1.254

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.