Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Utorrent downloadsnelheid limiet?

Anoniem
Doofenshmirtz
3 antwoorden
 • Beste mede-forummers,

  Ik download wel eens iets met Utorrent zoals nu een paar patches voor een spel. Maar mijn download snelheid gaat nooit boven de 1Mb/s. Nu is dit natuurlijk al vrij snel maar ik snap niet waarom Utorrent niet sneller wil. Zit er een snelheidsbegrenzer op ofzoiets? Of ligt het aan ons internet, wat niet echt traag is (ik weet niet precies welk abbo wij hebben maar het is van UPC)
  Ook heb ik een kabel aansluiting dus daar mag het ook niet aan liggen, overigens zit er nog wel een router tussen mij en het modem.

  Kunnes jullie mij wijzer maken, en mijn snelheid eventueel nog sneller?

  Alvast bedankt
 • Alles wat er gedownload word via een Bittorrent client, hang van het aantal Seeders af (Seeders zijn mensen die het bestand al helemaal hebben gedownload en het bestand gaan uploaden). Dus dit betekend hoe meer seeders hoe hoger de download snelheid.

  Het tegenovergestelde van seeders zijn Peers, dit zijn weer mensen die het bestand aan het downloaden zijn. De snelheid die de Seeders geven moet worden verdeeld worden over de Peers.


  Tevens kan het ook aan uw internet snelheid liggen, internet providers geven hun snelheid aan in Mb/s (megabit per seconden), en als u iets download word alles aan gegeven in MB/s (megabyte per seconden). het verschiil zit hem in de hoofdletter en de kleine letter "b" (ook wel het verschil tussen bits en Bytes.). Als u de snelheid weet die de provider aan u geeft deelt u deze door 8 en dan weet u de werkelijke download snelheid.
 • Het probleem bij bittorrent zit vaak in de upload en het aantal connecties. Als de upload onbeperkt is, kan dat de verbinding dichtdrukken. Stel het eens in op 50% van de beschikbare bandbreedte. Bittorrent werkt meestal optimaal bij ca. 60 connecties. Meer dan dat kan een negatieve invloed hebben op de snelheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.