Vraag & Antwoord

Anders (internet)

auteursrechten

Anoniem
None
2 antwoorden
  • hallo,
    Ik heb een website gevonden genaamd Jamendo. Mijn vraag is of je alle muziek die daar op staat mag gebruiken om te verspreiden. Ik wil namelijk mijn eigen online radiostation maken en wil daarbij muziek uitzenden. Aangezien dat het nog al prijzig is om muziek van bekende artiesten uit te zenden had ik dus naar een website gezocht waar RECHTVRIJE MUZIEK OP STAAT. Ik wil graag de muziek van Jamendo uitzenden maar ik ben nog niet helemaal zeker dat de muziek echt rechtvrij is en ik de muziek mag uitzenden.
  • Voor zover ik heb kunnen zien kun je daar gratis en legaal muziek downloaden. Echter heb ik niet 1-2-3- kunnen vinden of je het ook uit mag zenden.

    Je vindt het nogal prijzig om muziek van bekende artiesten te draaien dat ik mij afvraag of je er uberhaupt wel aan moet beginnen. Je kunt namelijk op je eigen pc Shoutcast server installeren in combinatie met Winamp om af te spelen. Sluit een microfoon aan op je geluidskaart en klaar is je olineradiostation. Afhankelijk van je internetverbinding en de muziekkwaliteit die je wilt kun je maximaal een stuk of 10 luisteraars bereiken.

    Daarnaast is het natuurlijk leuk dat een luisteraar ook kan reageren op het programma. In jouw geval verwacht je dan dat luisteraars rechten vrije muziek gaan aanvragen. Als een luisteraar een liedje aanvraagt van een bekende artiest dan moet je hem/haar teleurstellen.

    Als het gewoon voor de fun is dan kun je het op bovenstaande manier proberen, maar wil je echt kwaliteit en veel luisteraars bereiken dan ontkom je er niet aan om er geld in te steken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.