Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Geen Internet na router crash.

Anoniem
asusfan
6 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds gisteren heb ik thuis geen internet meer (geeft win7 aan), ik heb aleen een lan verbinding, maar ik heb ook geen Default gateway dat vak is gewoon helemaal leeg als ik "ipconfig/all" doe. (we hebben kpn internet en bellen 20mb's de telefoon doet het wel gewoon)

  Ik heb nu aleen beneden op de thuis pc internet, de overige 5 pc's hebben geen internet meer. er was kortsluiting waardoor de router is uitgevallen, we hebben de router opnieuw aangezet en nu hebben we dus nog maar op 1 computer internet.

  Als ik probleem oplossen doe staat er:

  "De lan verbinding heeft geen geldige DHCP configuratie" (bij win 7 ,64 bit)
  En bij windows XP (professional) staat precies hetzelfde

  Ik heb:

  De kabels omgewisselt
  De router meerdere malen gereset
  Windows (3x) opnieuw geinstalleerd
  systeem herstel gedaan
  (zowel windows xp als windows 7)
  Instelling in de router veranderd
  Router paar minuten uit, daarna weer aangezet en meteen gereset.

  [img:cecd090969]http://img13.imageshack.us/img13/7106/schoolpc.png[/img:cecd090969]

  Dit is een voorbeeld van mijn school pc waar ik wel internet heb, ik heb even een kruisje gezet waar op mijn pc zonder internet ook een kruisje staat ;) dus als ik dat zo zie heb ik wel verbinding met de router.

  Als jullie meer info nodig hebben, dan zal ik dat regelen zodra ik thuis ben.

  MVD jordy ;)
 • Kun je de pc beneden alleen op de router aansluiten? Kijk eens wat ie dan doet. De router ledjes doen nog wel wat ze zouden moeten doen?
 • [quote:7ee68fc53c="gerben"]Kun je de pc beneden alleen op de router aansluiten? Kijk eens wat ie dan doet. De router ledjes doen nog wel wat ze zouden moeten doen?[/quote:7ee68fc53c]

  Dus je bedoelt de Pc beneden rechtstreeks aansluiten op de router? en de rest eraf? Dat heb ik ook al gedaan en dan doet internet het ook nog gewoon op de thuis pc. Alle lampjes op de router branden groen, en de poortlampjes branden ook gewoon groen en knipperen afentoe.
 • Je hebt het in totaal over zes pc's. De meeste routers hebben 4 poorten. Ik vermoed dat er dus nog ergens een switch staat? Zoja, check die dan eens.

  Wat gebeurt er als je uitsluitend één pc van boven op de router aansluit?
 • [quote:81e5dbcf3a="gerben"]Je hebt het in totaal over zes pc's. De meeste routers hebben 4 poorten. Ik vermoed dat er dus nog ergens een switch staat? Zoja, check die dan eens.

  Wat gebeurt er als je uitsluitend één pc van boven op de router aansluit?[/quote:81e5dbcf3a]

  Er staat een switch tussen van eminent, ik heb de kabel die naar boven loopt ook al op de router aangesloten maar zonder resultaat, ik heb ook alle overige internetkabels eruit gehaald en aleen de kabel naar boven in de router gedaan.

  Kan het ook zo zijn dat de router kapot is? of dat het aan kpn ligt, want we hebben al vaker problemen gehad met kpn (5 dagen geen internet meer omdat we niet konden inloggen bij kpn, kapotte routers, internet zomaar opeens weg voor een paar uur, enz)
 • Kunnen de pc's onderling wel verbinding maken? Dus bestanden verplaatsen van de een naar de ander, printen met een andere pc etc. Krijgen de pc's wel een geldig ip van de router? Heb je die switch ook al eens een tijdje uitgezet?

  Over de kpn, ik meen dat er onlangs wel een storing was. Weet er het fijne niet van, aangezien ik een andere provider/netwerk heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.