Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Mag dit wel?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Door omstandigheden, met mijn fin. beheerder, werd ik van interbet afgesloten. Met een paar handigheidjes, kan ik wel het internet op. Internet loopt hier nu via een draadloze router. Is dit foute boel of mag dit.
 • Bedoel je dat je gebruik maakt van het draadloze netwerk van iemand anders? Dan kan verboden zijn, zie Art 138a lid 1 wetb. v. strafr.:
  [quote:c06267221d]Met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan. Van binnendringen is in ieder geval sprake indien de toegang tot het werk wordt verworven:
  a
  door het doorbreken van een beveiliging,
  b
  door een technische ingreep,
  c
  met behulp van valse signalen of een valse sleutel, of
  d
  door het aannemen van een valse hoedanigheid.[/quote:c06267221d]

  Of de uitleg van Ius mentis:
  [quote:c06267221d]Steeds meer mensen gebruiken draadloze routers of access points. Als deze ze niet goed zijn ingesteld, kan iedereen in de buurt van de draadloze verbinding gebruik maken.

  De Wet Computercriminaliteit regelde in 1993 al dat het inbreken op een computersysteem strafbaar is, wanneer daarbij een beveiliging wordt omzeild. Het raden van het wachtwoord van de buurman om zo op diens netwerk te kunnen inloggen is dus een misdrijf.

  Sinds september 2006 geldt dat het gebruik maken van andermans draadloos netwerk ook strafbaar is als daarbij geen beveiliging wordt omzeild of misleid. Zodra iemand opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt, pleegt hij een misdrijf. Wel moet het voor de 'meesurfer' kenbaar zijn dat hij op verboden terrein zit[/quote:c06267221d]
 • ok bedankt voor je antwoord. Nee het gaat niet over het acount van een ander.Maar met de juiste spullen lukt het toch.

  Maar omdat ik een totaal pakket van mijn provider heb, is mijn tel. nog niet mogelijk. Op deze manier kan ik nog met mensen communisren. Maar er mag niet alles, bv. stelen, maar er zijn er zat die dat wel doen.

  Dus mijn bedoelingen zijn niet kwaadaardig. En er komt snel een oplossing, bv. een andere provider.
 • je hebt of zelf een internetabonnement en dan ben je dus niet illegaal bezig. Of je gebruikt het internet van iemand anders (zonder toestemming) en dan ben je wel illegaal bezig. Er is bij mijn weten geen tussenweg.
  Als jij zegt dat je zelf bent afgesloten en dus geen internetabonnement hebt, dan lijkt het me dat je op die van een ander zit?
 • Ik heb de verbinding even nagekeken. Ik lift niet mee met iemand anders. Er is nu verbinding met tele2. Als dit dan illegaal is, dan klopt de beveiliging bij tele2 niet.
 • Mogelijk dat één van je buren ook Tele2 heeft? Schakel jouw eigen draadloze toegangspunt(en) uit en kijk of je dan nog wifi-netwerk hebt. Zo ja, dan zit je bij de buren op het netwerk en ben je illegaal bezig. Waarschijnlijk ben je zowiezo illegaal bezig want je hebt het over 'een paar handigheidjes'. Dit houdt waarschijnlijk het omzeilen van een (technische) blokkade in, hetgeen ook niet is toegestaan.
 • Hans60 +1

  Je zit inderdaad waarschijnlijk op andermans Tele2-router mee te liften. Mag niet…

  De beveiliging van veel draadloze routers is trouwens een lachertje. Tele2 levert ze blijkbaar af zonder enige beveiliging: ook bij mij in de buurt staat er zo eentje. Bar en boos.

  Maar ook KPN maakt het bont met z'n Speedtouch en Thomson routers: daar zit standaard weliswaar WPA op, maar de WPA-code zelf is een afgeleide van de standaard-SSID. Die WPA-code kun je dus binnen een halve minuut berekenen… Schandalig, hoe slecht ze hun klanten beschermen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.