Vraag & Antwoord

Anders (internet)

WNHDE111

Anoniem
jeroentjeoentje
7 antwoorden
 • Hoi allen,

  Enige tijd geleden heb ik de Netgear WNHDE111 gekocht om draadloos internet thuis te krijgen. Mijn toegang tot het internet is een gat in de muur waar ik mijn ethernetkabel in kan doen die ik aan de andere kant heb verbonden met mijn laptop. Moet ik om draadloos internet te krijgen nog een router erbij kopen, want het installeren lukt niet echt?

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen
 • Ik heb ook een gat in de muur maar daar komt alleen maar tocht uit en geen internet. :P Is dat misschien een soort centraal antennesysteem voor internet? En je wilt misschien die Netgear WNHDE111 (dat is een router, dacht ik zo) met een kort kabeltje aansluiten en dan draadloos internetten?
  Dan moet moet je dat kabeltje bij de Netgear misschien in een van de vier LAN-poorten stoppen en niet in de WAN-poort, raadpleeg de handleiding.
 • Mogelijk een subnet conflict. Meld eens terug wat voor ip je krijgt als je direct "uit de muur" verbonden bent?

  Dan ook even melden wat voor ip je krijgt van de router, terwijl die niet verbonden is met "gat uit de muur" maar alleen via een lan poort aan de pc
 • De router die je gekozen hebt is prima, instellen kan soms wel eens moeilijk zijn als je niet weet wat je doet, soms wordt het wel eens gemakkelijk gemaakt door middel van een usb stick maar ik vermoed dat dit bij netgear niet opgaat.
  Lees de handleiding goed en doe het stap voor stap, lukt dat niet haal er dan iemand bij die kennis van zaken heeft, dat kost soms wat maar het bespaart je veel hoofdbrekens!
 • In de muur:
  IP: 145.116.7.180
  Subnet: 255.255.254.0

  Niet in de muur:
  IP: 169.254.152.126
  Subnet: 255.255.255.0
 • Tja…die 169 kennen we inmiddels, da's niet kosher, duidt op een DHCP-probleem dacht ik. Kijk eens bij de Eigenschappen van je Draadloze Netwerkverbinding en dan Internet-protocol (TC/IP) > Eigenschappen of er staat aangestipt IP-adres automatisch laten toewijzen.
  Wat heb je trouwens, XP, Vista of W7
 • Niet in de muur, maar wel aangesloten op de nieuwe router op een lan poort? en via een utp kabeltje! (draadloos komt pas als je router werkt)

  Indien ja, dan vermoed ik dat de router fout/vast staat. (je bent immers aan het oetelen geweest) Reset de router, dus even met een paperclip dat kleine gaatje indrukken voor 15 seconden.

  Dan weer even 15 seconden wachten en IP nu controleren en terug melden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.