Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet faalt continue

Anoniem
Tymotje90
3 antwoorden
 • Allen,

  De pc waar ik op werk heb ik al een lange tijd, nooit was er iets fout met de internetverbinding maar nu gaat het telkens mis; van de ene dag op de andere. De hub's heb ik niet aangepast, dus het is een spontane fout. Ook geen nieuwe software geinstalleerd.
  Er loopt een kabel van de router naar mijn pc.
  Elders in het huis zijn er geen problemen, ook een andere pc die rechtstreeks op de router zijn aangesloten: geen problemen.

  Telkens krijg ik de meldingpopupje rechtsonder dat 'een van de netwerkkabels niet is aangesloten'. Meteen na die melding (1 sec) gaat de melding over is dat er weer 'verbinding is met de LAN-verbinding'.
  Oftewel, internet klapt er continue uit voor 1-2 seconden, en doet het dan weer. Vreselijk irritant want je moet het ook telkens wegklikken.

  Is mijn hub misschien gewoon versleten van de een op de andere dag? Wat denken jullie? Hoeveel werk is het om een hubje te vervangen, als dat nuttig is?

  Hartelijke groeten – Tymo
 • wellicht is misgelopen in de drivers van de netkaartje.
  doe eens: start-configuratiescherm-systeem-(hardware)-apparaatbeheer.
  als voor netwerkadapters een plusje staat: dat openklikken.
  klik rechts op de netwerkkaart die je (nu) ziet en kies: installatie ongedaan maken. nsluit het venstertje netjes af, en herstart de pc.
  windows zal nu weer je kaartje herkennen en >maagdelijk< installeren.
  grote kans dat je dan van je probleem verlost bent.
 • Ik kan melden dat ik EXACT hetzelfde heb. Maar hier ligt de oorzaak wat helderder:
  Vorig jaar na een onweersklap was mijn router kaduuk, de modem volledig intact en een dure (3COM) netwerkadapter gesneuveld. :cry:

  Router vervangen, evenals de netwerkkaart en het spul liep weer; althans zo leek het…..
  Een beetje Internetten, mail ophalen en verzenden gaat prima, maar op het moment dat ik bestanden van een beetje kaliber ga binnenhalen en het systeem in de meest letterlijke zin van het woord nog niet goed "warmgedraaid" is, krijg ik hetzelfde fenomeen:
  Een van de netwerkkabels is niet aangesloten / Er is nu verbinding, snel afgewisseld. E.e.a. is uiteraard ook terug te vinden in het systeemlogboek van Windows.
  Staat het systeem al een tijdje aan, dan gaat het meestal (maar ook niet altijd) zonder morren.

  Soms gaat het dus goed, soms niet. Conclusie kan alleen maar zijn dat ook een [u:a51b27b581]deel van het mobo[/u:a51b27b581] een opdonder heeft gehad. Met het vervangen van de netwerkkaart was helaas niet alles 100% opgelost.
  En dat komt niet meer goed….

  Dit XP systeem doet nu dienst als reserve- en gast PC.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.