Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Automatisch doorlinken URL

Anoniem
Vanillevla
2 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Regelmatig bezoek ik onbewust nutteloze websites omdat ze als het ware ingeprogrammeerd staan in mijn gedrag. Denk bijvoorbeeld aan de website met voetbalnieuws of youtube. Ik wil van dit automatische gedrag af.

  Nu had ik het plan om in plaats van het blokken van de website, een automatische doorverwijzing naar een nuttige (zelf gemaakte) website in te bouwen op het moment dat ik de URL in heb getypt en op ENTER heb gedrukt.

  Is dit ergens mogelijk? Zijn er plug-ins te downloaden die het mogelijk maken om [b:6ddf209e9d]een bepaalde site, bijv. www.voetbalzone.nl direct door te laten verwijzen naar "www.EenLijstjeMetMijnPrioriteitenVanDeDag.nl" of bijv. naar mijn iGoogle startpagina. ??[/b:6ddf209e9d]

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
 • dat kan ;) Met het Windows Hosts bestand.
  Het bestand vind je in C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\HOSTS open het bestand (Zonder extensie) in kladblok en voeg de regel

  127.0.0.1 www.voetbalzone.nl

  onderaan in het bestand toe, voortaan zal 'voetbalzone.nl' doorverwijzen naar 127.0.0.1, Dit IP adres kan je veranderen in elk IP adres dat je wenst.

  Als je bijvoorbeeld achter het ipadres van www.eenlijstjemetmijnprioriteitenvandedag.nl wilt komen, open je opdrachtprompt (Bureau accesoires > opdrachtprompt of uitvoeren > cmd) en toets je in:

  ping www.eenlijstjemetmijnprioriteitenvandedag.nl

  Vervolgens verschijnt het IP adres van de URL en dat kan je weer in je Host bestand stoppen. Sla vervolgens je HOST bestand weer (ZONDER EXTENSIE!) op en bekijk het resultaat in je browser.


  Belangrijk is dat je [u:43168a244b]je HOST bestand van te voren backupt[/u:43168a244b] voor het geval het mis gaat.

  Met vriendelijke groeten,
  Torrentus

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.