Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Speedtest Chello/UPC...klopt dat?

Anoniem
jorte
4 antwoorden
 • Volgens de speedtest van UPC haal ik een snelheid van 117 mbps.
  Nou, dat ziet er goed uit,…maar…ik snap het niet.
  Ik heb een Linksys 54 mbps router…… (wrt 54 g, draadloos).
  Op pc wel een N ontvanger, maar hoe kan die router nu sneller zijn dan 54?
  Ik zal wel iets over het hoofd zien….maar wat?
  Vast dank,
  Jorte

  Tekst uit toelichting: Aan de hand van die resultaten upload de Speedtest een groter bestand. De snelheden berekenen wij door pieksnelheden en gemiddelden 30 keer per seconde te meten. Vervolgens berekenen wij het hoogste gemiddelde om zo de opstart en afwijkingen uit de resultaten te filteren. De Speedtest berekent dus de hoogst mogelijke gemiddelde down- en uploadsnelheid: de http throughput.
 • Is inderdaad redelijk vreemd….
  Ik gebruik deze testsite ook nu en dan.

  Ik heb een "25" abonnement bij UPC en haal met een LAN aangesloten Win7- en een (eveneens) LAN aangesloten WinXP Pro systeem doorgaans een tikkie meer dan 24 Mbps.

  Met een WinXP Home laptop, WLAN aangesloten, kom ik niet verder dan "ergens" rond de 10 Mbps. En dat kwam ik ook niet met het vorige ("16";) abonnement.

  De router: een Linksys WRT54GL…..

  Overigens is deze ook redelijk betrouwbaar als test.
 • Ik heb ook UPC, een 25 mbps-abonnement. Met een Linksys WRT54GL router. Zelf haal ik in de praktijk vaak tegen de 30 mbps.

  Volgens mij heeft dat maximum van 54 mbps van die router, alleen betrekking op het *draadloze* deel. Als je je computer aan de draad hangt, hem dus met een netwerkkabel verbindt met die router, dan heb je technisch een veel hoger maximum (mits je abo het toestaat).

  Hangt jouw PC aan de draad? Zo ja, dan heb je mogelijk de mazzel gehad, dat UPC jouw modem heeft geflitst met de verkeerde instellingen. Want de snelheid van een UPC-verbinding schijnt simpelweg een instelling in het modem te zijn: de goedkopere abo's worden daarin "geknepen".

  @lion: tip: op de webstek van Linksys USA is de allernieuwste firmware te halen van de WRT54GL (versie 4.30.14).
  http://homesupport.cisco.com/en-us/wireless/lbc/WRT54GL

  De Europese firmware staat nog op 4.30.11.

  De enige beperking in de VS-firmware is, dat je dan de kanalen 12 en 13 niet kunt instellen, want die zijn in de VS gereserveerd voor militair gebruik. Maar als je kanaal 13 instelt in de Europese firmware, en je flitst 'm daarna met de Amerikaanse, dan blijft-ie toch op 13 staan uitzenden (ook al zegt de Amerikaanse firmware dan, dat hij op kanaal 1 staat). Kun je o.a. controleren met Netstumbler. :-)
 • Volgens mij heeft de TS het over "draadloos", maar ik kan me er niets bij voorstellen. Met de aangegeven router gaat dat niet lukken. Bij de meeste 54'ers mag je al blij zijn als je (WLAN) boven de 10 uitkomt.
  Overigens is zelfs een snelheid hoger dan de ISP aangeeft, ook bedenkelijk…. (30 bij een abo van 25…..???).
  Ik zit (LAN) meestal op ca. 95% van mijn "abonnementsnelheid" en vind dat prima!

  Met dank voor de firmware link.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.