Vraag & Antwoord

Anders (internet)

capaciteit internet

Anoniem
blackhawkdesign
3 antwoorden
 • Dag,

  Omdat we meerdere computers in huis hebben en downloaden soms traag gaat willen we een uitgebreider pakker af gaan nemen bij Ziggo. 50 mb het liefste. Er kan dan meer signaal tegelijk over de lijn dacht ik.
  Anderen zeggen dat verhogen van de snelheid niet helpt als de bandbreedte dat niet toelaat.
  Klopt dat en hoe stel ik dan eventueel vast hoe dat bij ons zit?
 • Waarmee download je? Als je het met nieuwsgroepen doet, heb je een payserver of de server van ziggo?

  Het zit namelijk zo, stel jij hebt een downloadsnelheid van 10MB per seconde. Je download met torrents of limewire, en je download van iemand die een uploadsnelheid heeft van 5 MB per seconde. Dan download jij dus met 5 MB en heeft het geen zin om sneller internet te nemen als dit vaak het geval is. Heeft die gene een uploadsnelheid van 15mb, dan download jij met 10 MB, vind je dit te traag, dan moet je inderdaad sneller internet nemen.

  Bij nieuwsgroepen download je bij een pay server altijd met de snelheid die jouw internet abbonement toelaat, dus stel ik heb 20 MB dan gaat het ook met 20 MB. bij de nieuwsgroepen van ziggo zit volgens mij een beperking van 2MB, (dus maximaal 16 Mb).

  Btw, je merkt verschillen tussen MB en Mb.. oftewel MegaByte en Megabit, het verschil is dat 8 Megabit = 1 Megabyte. Op sites zie je het vaak staan in megabit snelheden en download programmas vermelden het vaak in megabyte snelheden.

  Succes :)
 • Dag,

  Wat je net schrijft wist ik al, het gaat mij erom dat sommigen beweren dat er een tweede faktor is: de bandbreedte. Anders gezegd, er wordt beweert dat als ik bv 4 pc's heb en de eerste maakt verbinding dat die dan de max downloadsnelheid krijgt en de andere 3 kunnen nog niet vooruit, de eerste zou als het ware dan de volledige capaciteit benutten. Klopt dit?

  Misschien is bandbreedte niet het juiste woord, maar ik weet zo vlug niet hoe ik dat anders uit moet drukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.