Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet Explorer8 bewaart geen favorieten

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ditmaal heb ik een probleem: mijn internet explorer bewaart geen favorieten: nog in het linkerlijstje nog als een soort 'thumbnail'
  Ik heb Windows7 en Internet Explorer 8.
  Heb al geprobeerd met herstellen, kreeg ik de standaardwaarden zonder invoegtoepassingen.
  Ook heb ik gedacht aan IE8 desinstalleren en weer opnieuw installeren, maar toen kreeg ik een waarschuwing dat dat invloed kon hebben op de rest van de windows bestanden en durfde ik dus niet verder.
  Heb destijds wel een bookmark gemaakt maar dat is een map en hij vraagt dus duidelijk om een bestand.
  Heb vanuit die map al een site aangeklikt en geprobeerd um aan favorieten toe te voegen, maar dat doet hij gewoon niet. De knop 'Toevoegen' veert net zo hard terug als dat je um indrukt…
  Is er iets mis met mijn instellingen?
  Systeemherstel haalt ook niets uit omdat ik dat zo ingesteld heb dattie alleen de laatste bewaart, en die wordt met een volgende automatische systeembackup op mn ext. HDD weer overschreven, teneinde zo voldoende schijfruimte te behouden. Een systeembackup van Win7 is al gauw zo'n 19 a 20 gieg.
  Uh….Ik weet ff geen oplossing meer…..
  Is er misschien iemand die er meer verstand van heeft dan ik?
  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • ff voor de duidelijkheid, wat ik te zien krijg in een nieuw tabblad is geen 'thumbnails' maar dit:
  [img:eb9933bf54]http://i229.photobucket.com/albums/ee267/Margreet_2007/Screenshots/Naamloos-1-1.png[/img:eb9933bf54]
 • Hoi Margreet57,

  Het antwoord over het opslaan van favorieten staat al op de viva pagina waar je deze vraag ook hebt gesteld: http://forum.viva.nl/forum/Digi/De_vivacomputerhelpdesk/list_messages/29879/45

  De functie om recent geopende pagina's te zien bij het openen van een nieuw tabblad is verdwenen na een update van de Google toolbar.
  Het meest recente pagina’s tabblad functie is geen Internet Explorer functie maar een toevoeging van de Google Toolbar.

  In de onderstaande website wordt beschreven dat Google in internet Explorer met deze functie is gestopt.

  http://www.google.com/support/toolba…&answer=115561
 • Okee, thanx Lars. Ga gelijk ff kijken.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik heb een nieuw account aangemaakt en daarin het nodige ingesteld.
  Het gekke is: als ik daar mn IE8 open en ik wil een site aan mn favorieten toevoegen, gaat dat zonder problemen. Ik konkludeer daaruit dat er in mn administratoraccount toch iets fout zit in mn IE8, maar wat?……..
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Hoi Margreet,

  Aangezien je wel favorieten kunt opslaan met het nieuwe account betekent dat Internet Explorer 8 niet beschadigd is maar je "administrator" account beschadigd is.
  Dit wordt meestal veroorzaakt door een registeroptimalisatie/schoonmaak programma of virusscanner.
  Maak een nieuw account met administrator rechten en werk onder dit account verder.
 • Thanx Lars! Maarreh…kan ik dan dat ouwe acoount gewoon verwijderen zonder risico's?
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Uh..kwa virusscanner probeer ik nu GData uit. Ik had eerst NOD32. Mn favorieten maken al geruime tijd moeilijkheden. Kwa schoonmaakprogramma heb ik sinds kort CCleaner er op.
  Ik 'clean' de pc wel bijna elke dag. Tja en de updates en scans wordt automatisch door GData gedaan zie ik. Het enige wat ik in de gaten moet houden is de updates en scans van SuperAntiSpyware.
  En ik defragmenteer af en toe.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • De oude account mag je verwijderen. Zorg er wel voor dat je alle bestanden en eventuele Internet Explorer favorieten kopieert naar de nieuwe account of op een externe harde schijf zodat je deze niet kwijt raakt.
 • Okee, thanx Lars.
  Heb zowiezo alle bestanden als een soort backup op mn externe harde schijf staan, voor t geval dat….
  De map Favorieten bedoel je die door Windows zelf aangemaakt wordt?
 • Met de map favorieten bedoel ik de websites die in Internet Explorer zijn opgeslagen bij de favorieten (bookmarks) deze staan in de “mijn documenten” map of de map van uw gebruikersprofiel.
 • Ik wil graag nog even terugkomen op dit onderwerp.
  Omdat ik er niet uit kwam en verder niet meer wist hoe die Favorieten aan de praat te krijgen heb ik de helpdesk van Microsoft gevraagd.
  Om kort te gaan:
  Eerst werd IE 'kaalgeplukt' dwz:Ik moest eerst alle toolbars verwijderen (had overigens alleen Google als toolbar)
  Vervolgens alle zones op standaardnivo zetten
  Dat heeft dus niet geholpen.
  Toen moest ik een diagnose-logje maken via een site. In een windows omgeving onherkenbaar maar blijkbaar hebben ze bij Microsoft een programma die dat logje wel kan lezen.
  Aan de hand van de diagnose van dat logje werd een enorme aantal register-gerelateerde fouten, variërend van ontbrekende sleutels en doodlopende koppelingen tot missende waarden, aangepaste machtigingen en veelvuldige duplicaten gevonden. En ik had een registercleaner gebruikt waar ze daar nogal een hekel aan hebben omdat registercleaners vrij willekeurig te werk gaan. Ze kunnen niet beoordelen of een registersleutel nog nodig is of niet. Dat kan alleen een programma die gedesinstalleerd is. Registercleaners verwijderen sleutels van gedesinstalleerde programmaas om de pc sneller te laten lopen, maar sommige van die achtergebleven restanten van die sleutels worden nog door andere programmaas gebruikt.
  Mij werd geadviseerd een upgrade uit te voeren. Daarin werden programmaas en instellingen bewaard, de oude systeembestanden van Windows door de nieuwe van de dvd vervangen en vervolgens de programmaas en instellingen weer terug gezet.
  Ook werd mij daar dus geadviseerd een nieuw administrator-account aan te maken, wat ik dus ook al had gedaan.
  Maarrrrr….en nu komt het:
  aan de hand van de laatste adviezen (ik wil het niet te lang maken…), stond er op een gegeven moment bij dat er in de map met mn gebruikersnaam op het buroblad o.a. ook een map Favorieten moest staan. Die is dus verdwenen op raadselachtige wijze. Ik heb daar nooit op gelet, maar het schijnt dat IE favorieten daar wel op teruggrijpt.
  Mijn nieuwe administrator-account werkt overigens perrrrfect :)
  Zo, dat wou ik dus even zeggen…
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Alles wat ik weet, is dat "Favorites" tegenwoordig (Win7/IE8) een deel uitmaakt van je "Documenten". Dit in tegenstelling tot b.v. WinXP/IE8.
  Het prettige is dat-ie op deze wijze ook met een back-up van je "Documenten" (welke doorgaans ook op een andere partitie staat) wordt meegenomen…. :wink:
 • En dat is nou juist het handige van Windows 7.
  In verband met backuppen, dat je bijna alles in een kunt backuppen.
  Met email is dat niet mogelijk, vind ik wel jammer. Want ook emailberichten,accounts en concepten is belangrijk om te backuppen als je een nieuwe installatie uitvoert.
  Ik heb gehoord dat als je de installatie door een bedrijf laat uitvoeren, ze geen backups gaan maken voor je, gewoon omdat het risico om toch belangrijke gegevens te verliezen te groot is. En er zijn nog een hoop mensen die niet weten wat belangrijk is om te backuppen.
  Wat ik trouwens wel jammer vind is dat Microsoft Outlook de extensies van Outlook Express niet leest. Je moet dan converteren.
  Ja,en ook mijn 'Documenten' staan op D omdat ik C 'schoon' wil houden voor Windows 7.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • "Documenten" staan bij mij ook (altijd) op een andere partitie (meestal "D";).
  Verder gebruik ik tegenwoordig in 7 Win Live Mail bij gebrek aan OE. Hellas is deze, naar mijn idee, een vroegtijdige dood gestorven.
  Maar ook alle berichten van WLM kan je prima op deze andere partitie kwijt en kunnen dus keurig worden meegenomen met je back-up. :wink:
 • [quote:62d8815319="lion"]"Documenten" staan bij mij ook (altijd) op een andere partitie (meestal "D";).
  Verder gebruik ik tegenwoordig in 7 Win Live Mail bij gebrek aan OE. Helaas is deze, naar mijn idee, een vroegtijdige dood gestorven.
  Maar ook alle berichten van WLM kan je prima op deze andere partitie kwijt en kunnen dus keurig worden meegenomen met je back-up. :wink:[/quote:62d8815319]

  Edit:
  Excuus voor deze "quote". Per abuis op het verkeerde knopje geklikt (en net te laat gezien)…… :?
 • Uh Lion, begrijp ik het goed, dat je bedoelt exporteren of gewoon het bericht via rolmenu Bestand opslaan als….???Bij belangrijke berichten doe ik dat nl.
  Groetenissen,
  Margreet
 • Extra>Opties>Geavanceerd>Knop "Onderhoud">Knop "Archiefmap".
  Hier kan je de locatie van je mail opgeven, waar vervolgens de hele mikmak wordt opgeslagen. En dus meegenomen kan worden met de back-up procedure.
  Helaas zitten hier ook zaken bij als .log bestanden, waarvan ik me afvraag wat 't allemaal doet, maar da's dan nog maar zo….
 • Okee tanx Lion! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.