Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Eudora = Thunderbird?

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • Ik zal wel onder een (e-mail client) steen hebben geleefd de laatste jaren (want jaren Thunderbird gebruikt) want ik snap hier niks van ;-)

  Sinds de komst van Thunderbird 3 heb ik vooral ellende en irritatie van het ding. (Preview pane die ik elke paar dagen opnieuw uit moet zetten omdat hij spontaan weer open gaat, plotseling veranderend font halverwege het typen van een e-mail. De 'klassieke folder view' die ik al twee keer opnieuw heb moeten aanzetten omdat die van Thunderbird3 me niet bevalt)

  Na maanden heb ik besloten de knoop door te hakken en een andere client te proberen. Inmiddels zijn Pegasus, iScribe en Sylpheed afgevallen en heb ik de nieuwste beta van Eudora geinrtalleerd. Maar wat schetst mijn verbazing?

  Dat ik helemaal geen nieuwe accounts hoef toe te voegen omdat hij die automatisch overneemt van een andere client kan ik nog wel begrijpen. Maar dat het er nagenoeg als een kloon van Thunderbird uitziet verbaasde me wel. (Ik dacht eerst dat er iets fout was gegaan en dat ik per ongeluk Thunderbird had gestart:-)) Zelfs mijn signatures heeft hij overgenomen, die zelfgemaakte uit de thunderbird map wel te verstaan. (Verschil is wel dat ik de preview pane dit keer ELKE keer oppnieuw moet uitzetten)

  De account instellingen, de folder pane, het ziet er allemaal hetzelfde uit. Is dat toeval? Of wat hebben Thunderbird en Eudora met elkaar te maken dat ze er als een eeneiige tweeling uitzien?

  Verder houd ik me nog steeds aanbevolen voor goeie tips voor goeie e-mail clients, want mijn zoektocht is nog niet ten einde :-)
 • offtopic:
  je weet het tegenwoordig nooit met software makers ze jatten echt alles van elkaar, van designs tot extra functie's. kijk nu maar eens naar de nieuwe beta van firefox, lijkt nu (vind ik persoonlijk) een chroom look a like geworden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.