Vraag & Antwoord

Anders (internet)

logo website op taakbalk

Anoniem
MicrosoftHelpt
2 antwoorden
 • Op mijn pc met XP krijg ik een logo van de website die ik via een snelkoppeling op de taakbalk zet. Voorbeeld: Als ik op de taakbalk een snelkoppeling maak van b.v. de telegraaf, dan wordt er automatisch op de taakbalk de logo van de telegraaf gezet.Dat is handig want anders heb je bij meerdere snelkoppelingen een e van internet explorer en dan zie je het verschil niet tussen de snelkoppelingen.

  Op mijn laptop, waarop Vista draait, lukt dat niet.
  Alle snelkoppelingen die ik maak op de taakbalk op mijn laptop met Vista, krijg ik dus geen logo van de website, maar allemaal een "e", het logo van internet explorer.
  (Ik gebruik op mijn laptop met Vista IE 7)

  Vraag: Is het ook mogelijk met Vista? Zo ja, hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik heb alle instellingen via internetopties bekeken, maar kom er niet achter of het een instelling betreft.

  NB: Handmatig een logo toevoegen kan eventueel, maar is niet wat ik wil. Vaak verdwijnen die ook weer en dan moeten ze allemaal weer opnieuw worden toegevogd.
  Ik wens dus graag dat dit vanzelf gaat bij het maken van de snelkoppelingen.

  Help!
 • In Windows Vista is het gewoon mogelijk om een snelkoppeling te maken met het icoon van de website. Dit icoon word "favicon" genoemd. Wanneer een website (zoals http://www.bing.com/) een favicon heeft die zichtbaar is voor de URL van de website dan is het mogelijk om een favoriet/bookmark te maken met deze afbeelding. Zie voorbeeld http://tothepc.com/pic/microsoft-bing-favicon.png .
  De computertotaal website gebruikt ook een favicon. Wanneer het icoon dat voor de URL van de website staat sleept naar het bureaublad wordt een favoriet/bookmark gemaakt van deze website met het favicon van de website.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.