Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internetverbinding met tweede computer valt soms weg

Anoniem
Tirm
1 antwoord
  • Ik zit met het volgende probleem. Mijn vrouw en ik delen samen een breedband kabelverbinding met internet. Telkens als wij gelijktijdig op internet zijn valt de verbinding met haar laptop regelmatig weg en zit zij zonder internet. Zodra ik op mijn desktop computer iets afsluit waar ik op dat moment mee bezig was dan herstelt de verbinding zich weer op haar laptop meteen weer. Mijn computer blijft dus gewoon verbonden met internet. Het valt mij op dat dit telkens gebeurt wanneer ik bestanden naar Windows Live Skydrive upload.

    Ik werk nog met Windows XP Professioal, service pack 3. Mijn desktop is uitgerust met Genuine Intel CPU en 1.93 GB geheugen. De laptop is een Gateway met Processor AMD Athlon II X2 M500 @ 2.2GHz
    Memory 4 GB DDR2.met Windows 7.

    Wij hebben de laptop kort geleden aangeschaft om niet meer telkens dezelfde computer met elkaar te hoeven delen. De draadloze verbinding loopt via een kabelmodel en een daarop aangesloten Dlink router zodat mijn desktop als een access point fungeert. Alles werkt goed en wij hebben dus nu gelijktijdig dezelfde internetverbinding. Het gaat bijna altijd goed totdat ik wat bestanden in een nieuwe map bij elkaar heb gezet om alles tegelijk naar Skydrive te uploaden. Dit is dan het moment dat de verbinding met internet op de laptop weg valt.

    Heeft iemand enig idee hoe dit komt en hoe dit te voorkomen is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.