Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Vervelende wizards voor het downloaden van een simpele drive

Anoniem
Margreet57
3 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ik heb een vraagje:
  Ik ben op zoek naar een driver voor iemand.
  En nou maakt het niet uit welke site (die van de fabrikant of iets dergelijks) ik bezoek of dat ik Google: ik loop steeds tegen problemen aan: voor het downloaden van een driver moet ik me:
  of registreren
  of een of andere wizard installeren
  of ik krijg heel iets anders dan waar ik naar gevraagd heb (een document over betreffende driver in plaats van de download zelf)
  Kun je tegenwoordig dan niet gewoon een simpele driver downloaden voor dat je de hele procedure van zo'n 'anoying' wizard of zoiets moet doorlopen? Of dat je je moet registreren voor één simpele driver?.
  Ik vind dat heel vervelend.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • de meeste van die sites zijn erop gericht jou een betaalde versie aan te smeren van een of ander obscuur programma om je drivers te onderzoeken en (ongevraagd) te vernieuwen. daarom druk je vaak op een knop die je niet naar de gewenste download brengt, want die sites zijn vernuftig misleidend opgebouwd.
  driverguide is wel een goede site: een keer gratis registreren, en dan nog moet je door een aantal aanbiedingen bladeren voor je bij de download bent. maar die lui hebben zo veel, en gratis, dat je daar iets voor over moet hebben.
  overigens: google niet in het wilde weg, maar zoek altijd eerst op de site van de fabrikant van het apparaat!
 • Obscure programmaas is wel het allerlaatste waar ik op zit te wachten!
  Heb net mn pc 'schoon' notabene.
  Ja, dat advies van het zoeken van zo'n driver op de site van de fabrikant heeft mn collega ook al es tegen me gezegd.
  Ik heb een beetje een gevoel dat ik zo'n nepsite van de fabrikant bezocht heb want zelfs daar moest ik wederom een of andere DriverWiz eerst installeren. Ik had al zoiets van: wééér zo'n wizard dus sloot zo'n site af, zonder op alweer zo'n installatie in te gaan.
  Maar als DriverGuide goed is zal ik dat es proberen. Okee, dat bladeren moet ik er dan maar voor over hebben, als het me uiteindelijk toch maar bij de juiste driver brengt.
  Thanx voor je advies Derk. Ik laat nog ff weten of het gelukt is.
  Groetenissen,
  Margreet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.