Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Firefox 4.0 hoe ziet het eruit?

Anoniem
Leo S
1 antwoord
 • [b:4ee0873a1a]De veranderingen aan het uiterlijk van Firefox springen het eerst in het oog. Maar ook onder de motorkap is veel veranderd.[/b:4ee0873a1a]

  Firefox 4.0 heeft nu standaard de tabbladen-werkbalk bovenaan in de interface staan. Ook is de menu-werkbalk onder Windows Vista en 7 (niet onder XP) vervangen door een Firefox-menuknop die lijkt op die van concurrent Opera. De Stop en Herladen knop zijn nu eindelijk samengevoegd tot één knop. Allemaal om zoveel mogelijk ruimte te creëren voor de weergave van websites.

  [img:4ee0873a1a]http://www.gratissoftwaresite.nl/userfiles/ff4button.png[/img:4ee0873a1a]

  Verdere vernieuwingen in Firefox 4.0 zijn een compleet gereorganiseerde addons-manager, Firefox sync (om bladwijzers, wachtwoorden etc. online op te slaan), ondersteuning voor de WebM video codec van Google (voor HD video), betere bescherming van privacy, crash-bescherming voor plugins (in Firefox 4 ook voor Mac OS X) en veel meer.

  Bovendien is Firefox 4.0 veel sneller weer dan zijn voorganger, onder andere door verbeterde JavaScript afhandeling en door gebruik te maken van hardware accelleratie. De eerste bèta van de nieuwe Firefox is voorlopig alleen in het Engels te verkrijgen. Downloads zijn beschikbaar voor Windows XP, Vista en 7 en Mac OS X en Linux.

  Download Engelse Firefox 4.0 bèta [b:4ee0873a1a](alleen voor gevorderden)[/b:4ee0873a1a]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.