Vraag & Antwoord

Anders (internet)

502 No accountsharing

Anoniem
rob bogers
6 antwoorden
 • Sinds vanmorgen krijg ik ineens de melding in Grabit "502 No accountsharing". Wat houdt deze melding eigenlijk in. Ik download alleen vanaf deze PC. Dus volgende zaken gaan voor mij niet op, alhoewel de derde optie zegt mij niet zo veel:

  Deze melding kunt je krijgen als:

  - er vanaf meerdere IP adressen gebruik gemaakt van je abonnement
  - er tussen twee sessies een IP wisseling plaatsvindt
  - er gewisseld wordt tussen SSL en gewoon downloaden.

  Wie weet wat er aan de hand is. Ik maak overigens wel gebruik van een payserver.
 • Mogelijk dat optie 1 wel voor jou opgaat, maar dan zonder jouw medeweten. Mogelijk dat er iemand anders illegaal gebruik maakt van jouw account.
  Je weet zeker dat je IP-adres niet tussentijds gewijzigd is?
 • Wie zou mijnIP adres gewijzigd kunnen hebben? Ik heb het adres gecontroleerd en dat is nog staads hetzelfde.
 • Mijn IP adres is in ieder geval niet gewijzigd, dit heb ik even gecheckt met mijn provider. Hoe kan iemand gebruik maken van mijn IP adres, mijn modem is weliswaar draadloos maar dat is toch beveiligd. In ieder geval heb ik het draadloze gedeelte afgeschakeld in minnmodemmenu. Hoe kan ik nu Grabit weer normaal gebruiken?
 • Wanneer iemand via slinkse weg jouw accountgegevens bemachtigd heeft , helot het afschermen van je netwerk niet. Kun je het wachtwoord van het account niet wijzigen?
  Juist omdat ze gebruik maken van een ander IP-adres blijkt dat er vanaf twee locaties gebruik wordt gemaakt van het account. Zouden ze jouw IP-adres gebruiken (spoofen) dan zou het niet opvallen en ongemerkt voort gaan.
 • Het gekke is dat dit fenomeen alleen maar optreedt als ik download via de payserver die ik gebruik (usenet4u). Als ik via mijn provider (Xs4all.nl) download is er niets aan de hand, het heeft dus te maken met die account van usenet volgens mij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.