Vraag & Antwoord

Anders (internet)

TV

Anoniem
None
8 antwoorden
 • we hebben een nieuwe tv gekocht. en op deze tv zit ook ethernet.
  nu zou het leuk zijn als we dit ook konden aansluiten, alleen weet ik niet hoe…
  op school hebben we allemaal van die plaatjes in de muur waar je dan een kabel in steekt, zonodig een wachtwoord intypt, en vervolgens kun je internetten. zijn deze plaatjes ergens verkrijgbaar en kunnen deze zonodig door een expert geinstalleerd worden?
 • Veel weet ik er ook niet van, maar met een plaatje in de muur ben je er niet :-) Ik vermoed dat je gewoon een UTP kabel in je TV kunt stoppen en het andere uiteinde in een router. Je TV is dan waarschijnlijk wel op het netwerk te vinden. En dan kun je weer eens verder kijken wat er allemaal mogelijk is.
  Je had deze vraag overigens beter in de netwerk afdeling kunnen plaatsen.
 • Dan komen we uit bij het grote probleem, de router staat boven, de tv beneden.
 • met een homeplug-systeem (signaaloverdracht via het stroomnet, ff googlen) kun je dat locatieprobleem wel oplossen.
  verder zal je de handleiding (verrekte handige dingen zijn dat….) er op na moeten lezen hoe je internet op die tv krijgt :wink:
 • Volgens mij zijn er ook wel draadloze oplossingen te koop.
 • Ik weet dat Sony, Samsung en Philips in ieder geval draadloze dongels verkopen voor hun TV's. Moet je wel weten welke dongle voor welke TV geschikt is. Denk inderdaad dat een Homeplug de beste optie is.
 • Onze tv heeft ook wel een dongel, een usb. maar dan loop je tegen het probleem aan dat zo'n ding 150 euro kost.
  De goedkoopste oplossing is dan een homeplug.
 • Ik heb mijn router in de meterkast staan. Hier zit ook het ISRA punt van de KPN waar dus het ADSL signaal binnenkomt. Vervolgens heb ik een UTP kabel door de leidingen gelegd waar eerst de telefoonkabel liep (heb ik toch niet meer nodig omdat ik één DECt telefoon heb, die heb ik ook via een UTP kabel op mijn modem/router aangesloten). In mijn woonkamer heb ik 2 UTP kabels gelegd door een kabel waar eerst een telefoondraad liep. Ik heb eigenlijk alle telefoonleidingen vervangen door UTP CAT6 kabel. Ik heb nu overal een netwerk aangelegd. Voor mijn TV heb ik nu de beschikking over een UTP kabel en ook mijn Mediaplayer die bij de TV staat heeft een eigen UTP kabel. Het voordeel van je router in de meterkast is dat je een centraal punt hebt waar al je kabels (telefoon en CAI) heen lopen. Je moet dan wel een huis hebben waar je KPN en CAI aansluitpunten in je meterkast je huis binnenkomen. Op deze website kan je wat informatie vinden over het aanleggen van een thuisnetwerk: http://www.netwerkproducten.com/extra_info_pages.php/pages_id/44
  En hier kan je Wandcontactdozen vinden waarbij je COAX en UTP door één buis laat lopen. http://www.klusspullen.nl/?sc=catalog&id=9677&tx=Nedap%20Multi-media%20inb

  Homeplug is natuurlijk ook een oplossing

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.