Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Probs met IP adres

Anoniem
Margreet57
3 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ditmaal heeft een kennis van mij problemen met internet. Hij kan er niet op komen. Krijgt de melding: IP adres vernieuwen. Hoezo IPadres vernieuwen?? Okee, de pc is 4 maanden niet gebruikt maar is daarom dan je IP adres al gelijk ongeldig ofzo?? Snap der niks van….
  Ook krijgt hij wel es de melding (in zo'n rood schildje onderin de taakbalk) Firewall verouderd…snap ik nog minder van…
  Het is een XP machine.
  Heeft iemand enig idee wat deze twee dingen zijn???
  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Groetenissen,
  Margreet
 • Het IP-adres is niet ongeldig, de lease is alleen verlopen. Veel providers werken met dynamische IP-adressen, om te voorkomen dat ze adressen te kort komen. Een IP-adres wordt in zo'n geval toegekend voor een bepaalde tijd, bijv. een week. Wanneer deze tijd verstreken is en je maakt nog steeds gebruik van dit IP-adres dan zal de DHCP-server dit adres weer voor jou reserveren voor een week. Wanneer je je PC nu geruime tijd niet gebruikt, zal de z.g. leasetijd verlopen en wordt het IP-adres vrijgegeven om toegewezen te worden aan iemand anders. Wanneer jij nu weer actief wordt met je PC zal er eerst een nieuw IP-adres aan je toegekend moeten worden. Daarbij krijg je de melding 'IP-adres vernieuwen'. Dit zou automatisch moeten gebeuren, maar om één of andere reden wordt er blijkbaar geen nieuw adres toegewezen. Wat krijgt je kennis als de IP-configuratie wordt opgrvraagd via cmd> 'ipconfig/all' ? Mogelijk dat de firewall communicatie met de DHCP-server in de weg zit, probeer deze eens (even) uit te schakelen.
 • Een firewall kan het vernieuwen van een IP adres in de weg staan. Dus als het firewall probleem is opgelost heb je grote kans dat het IP probleem ook is opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.