Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Ik haal niet de volledige download snelheid

Anoniem
Gooly
5 antwoorden
 • Geachte lezer,

  Ik heb een vraag. Ik heb de goedkoopste variant van het internet + bellen abonnement van KPN die mij een download snelheid tussen de 1mb/s en 8mb/s belooft. Ik ervaar echter maar een downloadsnelheid van maximaal 160kb/s. Het maakt geen verschil of ik bekabeld internet gebruik of draadloos internet. Wat zou hier de oorzaak en de oplossing voor kunnen zijn?

  Groeten,

  Arnoud
 • 160kb is iets meer dan 1 mb (1kb is 8 b), dus je zit aan de onderkant van wat is beloofd.
  downloadsnelheid hangt af afstand tot de centrale van kpn, en niet in het minst van de snelheid waarmee het bestand naar jou wordt verzonden.
  dus zonder nadere info valt er weinig meer over te zeggen.
 • Ik denk dat je het beste contact met KPN op kunt nemen, want zoals derkdejong al aangeeft is het van teveel factoren afhankelijk om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen.

  @derkdejong: 160 kb is niet meer dan 1 mb hoor. Het is iets minder dan 1/6 van een 1 mb (160 kB is wel meer dan 1mb, maar dat zegt TS niet.) (1 kb is overigens 1024 b, geen 8b)
 • @gooly: tuurlijk, het was kennelijk al iets te laat om de brij van b, B, kB, mb en mB nog helder te hebben… :wink:
 • [quote:baa508f002="Gooly"]@derkdejong: 160 kb is niet meer dan 1 mb hoor. Het is iets minder dan 1/6 van een 1 mb (160 kB is wel meer dan 1mb, maar dat zegt TS niet.) (1 kb is overigens 1024 b, geen 8b)[/quote:baa508f002]
  Jawel. 1 mb is namelijk 1 millibit (1/1000 van een bit). Je bedoelt dat 160 kb 1/6 is van 1 Mb.

  @TS, zoals gezegd geef je iets te weinig informatie om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen. Je zou wel eens kunnen kijken hoe ver je van de centrale afzit, bijvoorbeeld op http://www.speedtest.nl/adsl/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.