Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Sitecom WL322 (300N) en Ziggo

Anoniem
Rob The Great
6 antwoorden
 • Heb onlangs een wireless Router van Sitecom (WL322) aangesloten icm Ziggo (provider). Dit liep alles behalve vlekkeloos daar het de router van ziggo was die de DHCP ging uitdelen (83.86.64.1). Op deze manier kwam ik ook niet bij de router (192.168.0.1).
  Later heb ik de wireless eerst aangezet en daarna de router van Ziggo en toen ging het beter maar nu hoor ik van de persoon dat de hoofd computer (bedraad) ging verbinding meer heeft. Ben heel even in het startmenu van de Sitecom geweest maar daar staat Ziggo als provider ook niet bij dus dat kan ik daar niet instellen.
  Het gaat om 1 laptop (draadloos) en 1 Desktop PC (bekabeld) beide Windows Vista.
  Heeft er iemand meer ervaring of tips????????

  toegevoegd:
  Lees net de handleiding en je gelooft het niet maar ik zie nu pas dat er een aparte ADSL/modem port op zit (is lichtgrijs gekleurd), hier moet natuurlijk de kabel op die van het modem van Ziggo afkomt in deze poort van de Sitecom. Zal de reden zijn waarom ook de DHCP niet goed ging neem ik aan.
 • Als het ding van Ziggo een modem/router is, krijg je te maken met twee routers aan elkaar. Misschien kom je hiermee wat verder
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1428556
 • ziggo heeft alleen een modem en geen modem router

  zie je ook aan het ip adres 83.86

  ziggo deelt maar 1 ip adres uit per woon adres

  heb je wel de utp kabel van de modem in de wan poort van de router gezet
 • Beste Sjouwer,
  Stom, ik bedenk me inderdaad (dat deed ik eigenlijk al vannacht) dat ik hem niet in de juiste WAN poort heb gestoken. Dit zal het probleem zijn waarom die geen DHCP uitdeelt omdat die ook het modem van Ziggo niet kan detecteren (neem ik zo aan als je hem in een LAN ipv WAN stopt).

  Helaas heeft iemand anders me nu weer in verwarring gebracht via een ander forum http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/566425-Sitecom-WL322-(300N)-en-Ziggo?p=3606485#post3606485

  de persoon zegt dat dit nooit gaat werken (even een aanvulling.
  Een adsl modem van Sitecom gaat nooit werken op een kabelmodem van laanbieder ziggo. Je zult toch echt een breedband router nodig hebben. )

  Sjouwer, wat denk je moet toch gaan lukken????????????????????
 • het is inderdaad een wireless broadband modem/router zie ik inderdaad ook in de handleiding staan. Net met iemand gechat van de webshop van Ziggo (www.sluitallesaan.nl) en inderdaad die zegt ook dat het nooit kan gaan werken (icm kabelmodem).
  Hebben een WL351 (zie ook https://www.sluitallesaan.nl/shop/cat/1000003 ) en nog andere in de aanbieding, wat adviseren jullie gewoon weer een sitecom????
 • modem op modem gaat inderdaad nooit werken

  wel router op router, mits beiden op verschillende ip adressen of de 2e naar een switch gedegradeerd

  je zal dus een router zonder modem moeten aanschaffen, dit kan zowel een met of zonder draadloze verbinding wezen

  hier draaid een ziggo modem met erachter een router naar volle tevredenheid

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.