Vraag & Antwoord

Anders (internet)

krijg computer niet op internet

Anoniem
Deinos
6 antwoorden
 • Help.. Ik ben nu al bijna een week bezig om mijn computer op internet te krijgen. Het merkwaardigen hieraan is dat ik meerdere computers heb die het wel doen en 1 niet. Ik heb een Zyxel prestyse modem. Drie computers zijn bedraad aangesloten en hebben internet. Een computer ook bedraad maar geen verbinding met modem. Lampje achterzijde computer brand soms wel soms niet. Ik krijg dus ook geen ip adres en kan niet pingen. Diverse nerwekkaarten geprobeert. Zelfde probleem. En nu het merkwaardige er aan. Als ik hem op een andere router aansluit krijg ik binnen 2 sec een ip adres. Modem - router- computer ook geen opties( werkt niet ). Ik heb dus netwerkkaart verwisseld, utp kabel verwisseld, andere router aangesloten ( wel ip ) software opnieuw geinstaleerd, natuurlijk eerst oude verwijdert. firewalls heb ik niet omdat dit een verse installatie is. En ja de firewall van windows staat uit. Ik weet het dus niet meer. Andere modem heb ik btw niet. En ook niet onbelangrijk ik gebruik windows XP omdat de rest de moeite nog niet waard is. Iemand ideeen want ik wil bijna dat ding door het raam gooien.

  Gr DEinos
 • Lijkt er erg op dat de oorzaak dus in modem/router zit.
  Immers, tenminste zo lees ik het, bij het gebruik van een andere router is er niets aan de hand.
  Kan het zijn dat er in het modem een instelling is die het aantal uit te geven IP adressen beperkt tot maximaal drie?
  Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de betreffende computer is ingesteld op een vast IP-adres en dat dit adres buiten de adres-range valt die het modem uit kan geven.
 • Zet alles een tijdje uit, overal stroom er af. Daarna modem opstarten, wachten tot alle lichtjes branden, PC's een voor een starten, beginnen met de "onwillige".

  Kijk ook in modem of Macfilter aan staat; mogelijk staat die ene PC er niet bij.
 • bedankt voor de reactie. Ik heb mijn modem al meerder malen gereset. Hardware en software matig. Mocht helaas niet baten. Ook naar ip range gekeken. Modem kan/mag er 32 aanmaken en uitgeven stonden er 2 in.

  Alles staat in mijn computer op auto dus het ip krijg ik van modem.
 • nog even een bijkomend feit. Ik had dus mijn computer op een andere router aangesloten en kreeg direct een ip adres. dus mijn computer kan een ip adres krijgen. Als ik die zelfde utp kabel van mijn computer naar mijn modem in de router zet krijg ik ip adres. Vanuit mijn modem krijg ik niks. Tevens als ik dezelfde utp kabel van mijn computer uit de computer haal en in mijn laptop steek dan kan ik binnen twee seconde internetten.
  Er zit dus blijkbaar iets in mijn computer (of modem ) die geblocked word.

  Ik heb bijna geen haar meer op mijn hoofd hierdoor. Ik ga er nog een dag mee door en dan gaat hij door het raam.
 • Hmmm toch nog even op je tanden bijten… :wink: Ik heb even gegoogled op die Zyxel. Je moet eens precies hier opgeven wat voor type het is want er zijn diverse mogelijkheden, zie http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&hs=snE&rls=org.mozilla:en-US:official&&sa=X&ei=rbjlTMfYNo73sga8oZWzCw&ved=0CDEQBSgA&q=Zyxel+prestige+modem&spell=1

  En verder heb je het over een ROUTER. Gebruik je ook nog een router? Dan gaarne merk/type van dat ding. Het is mogelijk dat je Zyxel een modem/ROUTER combi is en dan komt het twee-routers-verhaal om de hoek kijken, zie bijv. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1428556

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.