Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Harde schijf aan router benaderen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een Belkin N+ router deze is voorzien van een usb poort om externe massaopslag mee te verbinden. Nu heb ik mijn externe schijf verbonden met deze usb poort. De mac computers hier vinden het belkin N+ device bij hun netwerk bronnen en deze kunnen zo de schijf beanaderen


  Maar op de windows pc's komt dit Belkin N+ device niet bij het netwerk te staan. In de manual staat dat de hdd ook te bereiken is via het ip adres van de router /de naam van de hdd

  als ik dus probeer om in mijn geval met 192.168.2.1/hdd verbinding te maken dan krijg ik dus een venster met file not found met een licht rode achtegrond niet het standaard dus als hij geen server vind. Toch lukt het mij niet om via eender welke windows computer verbinding te maken met de harde schijf aan de router. In de manual zijn ze hier heel kort over en ik vind ook geen instellingen terug bij de routerinstellingen dus ik vermoed dat het ip-adres van de usbpoort niet te wijzigen is. Via de mac's kan ik ook geen ip-adres vinden van dit medium.

  Is er ergens een service die ik moet aanzetten of bestaat er een tool of truck om dit ip adres te achterhalen? Na al lang zoeken blijf ik het niet vinden dus alle raad is welkom.

  Als ik de schijf kan benaderen via het lan wil ik graag de schijf ook beschikbaar krijgen via het internet. Hiervoor heb ik mij al aangemeld bij dyndns. Deze service word ook ondersteunt door mijn router dus zou mooi zijn als ik van eender waar mijn hdd thuis kan benaderen. Hier ben ik nog helemaal niet van thuis en na lang zoeken word ik ook niet veel wijzer. Wat moet er nog gebeuren om de schijf te kunnen bereiken. Virtuele htpp server opgezeten? of moet ik poorten forwarden?
 • als je de interface van de router in gaat (zie handleiding) moet je op zijn minst kunnen achterhalen welk adres die schijf heeft gekregen.
  met dat gegeven zou je -dacht ik, kan hier niks simuleren- via extra in de verkenner een netwerkverbinding kunnen maken….
 • Ik heb even bij de FAQman gegoogled, zal niet meevallen….
  http://www.google.nl/search?hl=nl&lr=&as_qdr=all&&sa=X&ei=Wl7qTLHjJcvtOYrA_aIK&ved=0CBkQBSgA&q=computer+idee+faqman+harde+schijf+router&spell=1
 • Momenteel lukt het al om de netwerkschijf te benaderen vanuit zowel de windows computer als de mac's.

  Op het internet zijn er zoveel dingen te vinden om een netwerkbron beschikbaar te maken over internet maar dit maakt dat ik het bos door de bomen niet meer zie. Kan iemand kort omschrijven hoe ik dit doe? Dan kan ik specifieker gaan zoeken op de punten waar het voor mij vastloopt.

  adres van de schijf is \\192.168.2.1\hdd in de browser verschijnt index van file:\\\\\192.168.2.1\hdd in gevalt dat jullie dit moeten weten voor een poortnummer.

  ik vermoed dat ik een bepaalde poort moet forwarden weet alleen niet juist hoe ik het moet aanpakken omdat het adres van de hdd niet alleen en ip adres is maar een ip met een submap. Welke poortnummers bij dit protocol horen weet ik ook niet. Ik heb een screenshot gemaakt van de instellingen van poortforwarden in de router zodat jullie een beeld krijgen van mijn routerinstellingen.
  [img:12964fadbb]http://users.telenet.be/wouter.uten/Schermafbeelding%202010-11-22%20om%2020.59.44.png[/img:12964fadbb]

  nog belangrijk is dat ik bij telenet ben als provider en dat deze alle poortnummer tot 1024 blokkeert om te voorkomen dar er servers worden opgezet bij klanten die hiervoor niet betalen. ( Althans dit heb ik toch gelezen op een ander forum tijdens mijn speurwerk)


  Alvast bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.