Vraag & Antwoord

Anders (internet)

VPN-verbinding maken lukt niet (afbeelding van foutmelding)

Anoniem
andre@home
15 antwoorden
 • Ten eerste, ik heb geen idee of ik dit topic onder de juiste sub plaats!
  Ten tweede, wie o wie kan me helpen…

  Ik moet voor mijn studie een VPN-verbinding hebben met de universiteit. Dit lukt probleemloos op onze 'gezinspc' met Windows XP, en ook op een andere laptop met Windows Vista gaat het probleemloos. Echter wil het niet werken op mijn eigen laptop met Windows 7, en laat ik die laptop nou grotendeels gekocht hebben vanwege die VPN-verbinding.

  Ik krijg deze foutmelding:
  [img:e03c459fe1]http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/11/22/1290427574-210.jpg[/img:e03c459fe1]

  Hoogstwaarschijnlijk is het iets in de instellingen van mijn laptop daar het wel lukt op de andere computers in huis, maar welke instellingen? Waar? Hoe kan ik het veranderen?
 • Hoi Ymke,

  misschien helpt dit:
  http://www.utwente.nl/icts/handleidingen/vpn/win7/

  groet, mericya
 • Ik heb dat stappenplan gevolgd en toen had ik voor 5 minuten even verbinding en sindsdien is het me weer niet opnieuw gelukt, terwijl de instelling nog wel zo zijn als die de link voorschrijft….

  Raar.. :x
 • [quote:887157bfe6="Ymke"]Ik heb dat stappenplan gevolgd en toen had ik voor 5 minuten even verbinding en sindsdien is het me weer niet opnieuw gelukt, terwijl de instelling nog wel zo zijn als die de link voorschrijft….

  Raar.. :x[/quote:887157bfe6]

  Kan ook met teamviewer. :wink:
 • @ Ymke,
  Ya . . . het is inderdaad raar :o .
  Waarschijnlijk zou je nog iets moeten instellen bij de router?
  http://www.valadissupport.nl/a003.html

  Maar de tip van maartenpeters dat is een goede.
  Succes en groet, mericya
 • Na dat stappenplan en teamviewer is een VPN-verbinding maken nog steeds niet gelukt. Nu heeft mijn vriend Windows 7 opnieuw geïnstalleerd en weer lukt het niet. Echter krijg ik nu wel een andere foutmelding dan eerst, namelijk deze:

  Wie weet het?!
 • Wat voor type VPN verbinding probeer je te maken? PPTP, L2TP, SSL VPN? Er zijn verschillende soorten VPN verbinding….

  Welke provider heb je? Ik heb hele nare ervaringen met het maken van VPN verbindingen vanaf een KPN verbinding (HetNet, Planet, KPN Direct ADSL).

  Waar probeer je een VPN verbinding naartoe op te zetten?
 • PPTP, Tele2, Erasmus Universiteit…
 • In het tweede plaatje maak je toch echt een L2TP verbinding… Je kan dit wijzigen in de eigenschappen van de verbinding.

  Nu weet ik niet of Tele2 het maken van PPTP verbindingen een beetje fatsoenlijk ondersteunt, maar ik vraag me ook af of er nog alternatieven zijn voor deze verbinding. PPTP is namelijk behoorlijk achterhaald en niet echt veilig meer te noemen…
 • Misschien dat je het al opgelost is, en misschien is dit een domme reactie, maar deze handleidingen van de erasmus had je al gevolgd?

  http://www.eur.nl/fileadmin/ASSETS/erna/handleidingen/vpn-windows7-v2.pdf

  http://www.eur.nl/erna/netwerk/erna_vpn_service/
 • [quote:e469b32060="maartenpeters"]
  Kan ook met teamviewer. :wink:[/quote:e469b32060]

  Moet Teamviewer dan niet aan beide zijden van de verbinding geïnstalleerd zijn? Ik denk niet dat de Erasmus Universiteit dat heel graag doet…..
 • [quote:4436a01d9d="Hans60"][quote:4436a01d9d="maartenpeters"]
  Kan ook met teamviewer. :wink:[/quote:4436a01d9d]

  Moet Teamviewer dan niet aan beide zijden van de verbinding geïnstalleerd zijn? Ik denk niet dat de Erasmus Universiteit dat heel graag doet…..[/quote:4436a01d9d]
  Het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat het doel is van de verbinding. Teamviewer is bedoeld om een andere computer op afstand over te nemen en wordt vaak gebruikt om iemand op die manier te helpen. Bovendien is het niet gratis voor zakelijk gebruik.
 • @ blackhawkdesign: Ja dat stappenplan heb ik helemaal gevolgd. Zelfs een aantal keer de gemaakte VPN verwijderd en weer opnieuw aangemaakt. Nu zie ik iets in je tweede link wat me eerder nog niet is opgevallen:
  Point-To-Point-Tunneling Protocol (PPTP)
  Point to point tunneling protocol (PPTP) wordt algemeen beschouwd als een de-facto standaard. De ERNA-vpn dienst ondersteunt alleen authenticatie m.b.v. MS-CHAPv2. De meest populaire besturingssystemen voor werkstations, zoals Windows 2000 en XP, zijn standaard al voorzien van de hiervoor benodigde software. [b:a50da60d1c]De gebruiker dient dit alleen nog zelf te configureren.[/b:a50da60d1c]

  Zou het kunnen zijn dat ik dat nog moet configureren? (ik weet echt niks van computers dus shoot me als ik een domme vraag stel ;) )

  Ik heb inmiddels via eigenschappen > beveiliging ook al geprobeerd om een andere soort VPN verbinding te maken (PPTP, IPsec, automatisch enz.), maar ik krijg bij alle soorten nog steeds een foutmelding…..

  Het doel van de VPN verbinding is om toegang te krijgen tot wetenschappelijke databanken e.d. Normaal moet je een abonnement hebben voor die sites, maar door de VPN kunnen studenten via het netwerk van de universiteit toegang krijgen tot die sites.
 • jep, teamviewer heeft hier niets mee te maken. Zodra je in het netwerk van de universiteit bevindt, krijg je plotseling wel toegang tot allerlei wetenschappelijk werk. Gebruik het zelf veel, alleen wij moeten gebruik maken van een cisco vpn client.

  Hoe ben je verbonden met internet? Zit er een router tussen? Is mogelijk om je laptop direct aan het internet te hangen?

  Heb je je firewall helemaal uitgegooid?

  Ik heb het net zelf even geprobeerd, bij mij gaat hij natuurlijk op zijn meul door me foutieve username en password. Dus kan nou niet achterhalen of hij het dan verder wel doet of niet.

  Even extra check: Je weet zeker terwijl je aan het proberen bent, dat de andere computers ook niet verbonden zijn met dezelfde vpn?
 • De andere computers waren zeker weten niet verbonden met VPN, zijn vaak zelfs uitgeschakeld.
  Firewall ook uitgeschakeld.

  Inmiddels heeft mijn vriend weer tig andere dingen geprobeerd. Dualboot met Ubuntu, Windows XP en Vista gemaakt en geprobeerd om dan verbinding te maken, maar het wil allemaal niet lukken. Contact gehad met de provider, maar ook die kon me niet helpen ("google eens op uw probleem", nuttig hoor).

  Wat kan het in godsnaam toch zijn….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.