Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Verhuizen, moet alles nieuw kopen en aansluiten

Anoniem
stee0036
4 antwoorden
 • Ik ben een n00b en zat al te denken om straks naar een computerwinkel te gaan, maar wil eerst jullie om advies vragen.

  Er ligt glasvezel voor de deur. Ik had laatst Radar gezien, daaruit bleek dat je niks aan glasvezel hebt. http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1551/kpn-glasvezel/

  Ik wil alleen een los jaarabonnement met internet, verder niks. Ik gebruik internet alleen voor pagina's laden en e-mail, maar wil ook af en toe wat downloaden met zo'n 500kb/s ofzo, is genoeg.

  Ik wil een ouderwetse kabel door het huis trekken, met draadloos heb ik slechte ervaringen met veel storingen.

  Tips/adviezen wat ik moet kopen welkom!
 • Ik zou toch een wireless router nemen, je weet nooit wat je in de toekomst doet. De meeste hebben vier utp poorten, waarop je evenzovele computers bedraad kunt aansluiten. Je koopt een hoop cat5e of cat6 kabel. Als je het netjes wilt afwerken kun je utp contactdozen aanschaffen en op de werkplekken aanbengen. Daarbij heb je je dan nog patchkabeltjes tussen computer en contactdoos nodig. Als je meer dan vier pc's aansluit, kun je dat doen met een switch na de router. Om de kabels te maken, heb je een knirpstang en een doos utp stekkertjes nodig. De patchkabeltjes kun je eventueel ook kant-en-klaar kopen.
 • En als het gebruik beperkt blijft tot één pc dan kun je volstaan met kabel en tang, evt. met aansluitdoos op de plek waar je pc komt te staan.
 • Ik zou toch ook nog eens draadloos overwegen, je kunt natuurlijk altijd nog een kabeltje trekken als het niet wil. Ik zit namelijk op zolder en heb prima draadloze verbinding met de router die helemaal beneden staat. Ligt er misschien wel aan wat voor router en/of ontvanger je hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.