Vraag & Antwoord

Anders (internet)

On-line backup

Anoniem
Hans60
9 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een online back-up mogelijkheid.
  In de vorige computer totaal stonden er een aantal mogelijkheden.

  Strato leek mij het meest interressant maar voor mij helaas geen optie want geen mogelijkeid om dit te gebruiken vanuit België.

  DropBox is spijtiggenoeg ook geen mogelijkheid omdat je een credit card moet hebben voor het betalen van de account.

  De andere mogelijkheden bieden voor mij te weinig opslag mogelijkheid.
  Heeft er nu iemand nog een andere degelijke mogelijkheid? Met min 50Gb opslagruimte en gegevensbescherming.
 • Dan lijkt me www.online-backup.be wat je zoekt.
 • [quote:bf6ab1c3f1="hderoo"]Dan lijkt me www.online-backup.be wat je zoekt.[/quote:bf6ab1c3f1]

  Ziet er op het eerste zich goed uit…. tot je bij de prijzen komt.

  47 ¤/maand voor 50 gb :o Da's toch wel erg aan de prijs, niet?
 • dan is een externe hd (voor die prijs heb je al een 500gb) toch aanmerkelijk goedkoper, en daarvan bepaal je in elk geval zelf wat ermee gebeurt en wie erin kijkt….. :wink:
 • [quote:7da3181d48="derkdejong"]dan is een externe hd (voor die prijs heb je al een 500gb) toch aanmerkelijk goedkoper, en daarvan bepaal je in elk geval zelf wat ermee gebeurt en wie erin kijkt….. :wink:[/quote:7da3181d48]

  Ik wil net een on-line opslag mogelijkheid als back-up om uit te sluiten da ik gegevens kwijtraak door HDD's die stuk gaan. Met een externe HDD blijft dit gevaar.
 • Met een externe server ben je natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit van de aanbieder. Heeft hij backups voor als zijn server defect gaat oid? Waar blijft jouw data bij failissement?

  Bovendien lijkt ook de snelheid me van belang, ff 50GB uploaden lijkt me een behoorlijke tijd in beslag te gaan nemen. Beschikt de interface over handige software die zelf kan nagaan welke bestanden er gewijzigd zijn, of moet je zelf aangeven wat er geupload wordt?


  Een systeem met 2 externe hd's is misschien nog wel, het goedkoopst en eenvoudigst. Dan heb je met de hd in je pc meegerekend 3 backups. Eigenlijk alleen bij brand zullen alle 3 de schijven verwoest worden, maar dat kan je oplossen door een schijf op een externe locatie op te bergen (familie, bureaula kantoor, etc.)
 • Ik ben al geruime tijd een tevreden gebruiker van iDrive.
  Je kunt er 5 Gb gratis gebruiken voor opslag.
  Zowel de backup- als de restorefunctie doen het prima.
  Met de extra optie iDrive-explorer kun je bovendien nog een virtuele schijf maken waar je bestanden naar toe kunt slepen.
 • je kunt natuurlijk ook al je documenten opslaan in google en die online bewaren daar heb je volgens mij iets van een 25 gB gratis opslag, als die base vol is maak je gewoon een nieuw google account aan en je hebt weer 25 gig tot je beschikking mocht er dan wat gebeuren heb je iig je docs nog ergens staan.
 • http://tweakers.net/nieuws/72896/gmail-gebruikers-maken-melding-van-lege-mailbox-update.html

  Gezien bovenstaand bericht van gisteren, lijkt me dat niet zo handig. Gmail (en ook andere maildiensten als hotmail) zijn geen gespecialiseerde backupdiensten en aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid bij dataverlies. Niet erg als extra opslag om overal bij bepaalde bestanden te kunnen, maar ik zou het never gebruiken als enige backup van waardevolle gegevens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.